ARCHITECTUUR

In de Arcam-galerie, Waterlooplein 213, een terugblik op debuterende architecten. Wat is er met hen gebeurd sinds ze in de prijzen vielen, wat hebben ze gebouwd....

Amsterdam

Eric Luiten volgt Paul van Beek op als hoofd Landschapsarchitectuur aan de Academie van Bouwkunst. Hun beider werk is voor de gelegenheid tentoongesteld in de academie aan Waterlooplein 211. Over het belang van kopstoten en volkstuinen, 11 maart t/m 9 april.

Kunstenaar Harald Schole toont zijn utopische sculpturen, gebaseerd op de idee van ondergronds bouwen. U-town, t/m 6 maart in het Rietveld Paviljoen van de Gerrit Rietvelt Academie.

Groningen

In het Centrum voor Architectuur en Stedenbouw, Gedempte Zuiderdiep 98, een tentoonstelling van de achttien inzendingen voor de Omgevingsarchitectuurprijs, een tweejaarlijkse prijs voor de bste inrichting van de publieke ruimte. De expositie begint op 8 maart en duurt t/m 16 april.

Hilversum

Het Dudok Centrum, in het voormalige raadhuis aan het Dudokpark, de tentoonstelling Dudok's erfenis: slopen, behouden en vernieuwen die inzicht geeft in de manier waarop bij restauratie, renovatie en uitbreidingen wordt omgesprongen met oorspronkelijke ontwerpen van Dudok. Tot en met 30 mei.

Rotterdam

In Museum Boijmans Van Beuningen Crimson: What if?, een presentatie over de plaats en positie van Museum Boijmans in de stad aan de hand van gemanipuleerd (foto)materiaal. Tot en met 11 april.

In het Nederlands Architectuur Bouwlust: Theo Baart fotografeerde gedurende twintig jaar de verstedelijking van de Haarlemmermeer; Griekse architectuur in de jaren zestig en negentig, t/m 21 maart; Blank, Architecture, Apartheid and After gaat over het onderzoek dat de Zuid-Afrikaanse architect en filosoof Hilton Judin samen met zestig collega's, fotografen, schrijvers en filmmakers heeft verricht naar het stedenbouwkundige verleden, het heden en de toekomst van zijn land, t/m 18 april; 'Echo' is een drieluik van de Zuid-Afrikaanse kunstenaar en filmmaker William Kentridge (1955), t/m 5 april.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden