ARCHITECTUUR

Amsterdam..

Arcam (Waterlooplein 213): De lijn der verwachting schetst Amsterdam, zoals de stad eruit ziet als straks de Noord/Zuidlijn is aangelegd (17 februari t/m 14 april); de expositie Verhoeven C.S. biedt een selectie uit het werk van het gelijknamige architectenbureau (t/m 11 maart).

Beurs van Berlage: een dubbeltentoonstelling n.a.v. de Woningwet die 100 jaar oud is: 100 jaar wonen in Nederland geeft aan de hand van interieurs een beeld van een eeuw wonen; Wonen.Woning.Wet biedt inzicht in de sociale gevolgen van 100 jaar Woningwet (t/m 4 maart).

Maastricht

Zondag om 14.30 uur in het Centre Céramique de presentatie van het boek 'De opkomst van de Moderne Stad' van Marijke Martin. Ed Taverne geeft een inleiding.

Rotterdam

Nederlands Architectuurinstituut: een overzicht van het werk van de Amerikaanse architect Richard Meier (o.a. stadhuis Den Haag, Getty Center in Los Angeles), t/m 16 april. Dinsdag om 17 uur houdt Meier een lezing in het NAi; Mecanoo - compositie, contrast, complexiteit is een overzicht van dit Delftse architectenbureau dat in 1984 werd opgericht door o.a. Henk Döll en Francine Houben (t/m 25 februari); Hollywood aan de Maas/ De stad Rotterdam als filmdecor gaat over de beeldvorming van Rotterdam in commercials en films, een tentoonstelling in het kader van het International Film Festival Rotterdam ( t/m 25 februari); het instituut is elke dinsdag van 17 tot 21 uur gratis toegankelijk.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden