ARCHITECTUUR

Op 23, 24 en 25 mei worden ten bate van de restauratie van de Oude Palmenkas in de Hortus Botanicus twaalf particuliere grachtentuinen opengesteld voor publiek....

Amsterdam

Lelystad

Op 27 mei het symposium Onverklaar Bewoond over de culturele context van utopische denkbeelden in het Nieuw Land Poldermuseum te Lelystad. Aanvang 10 uur. Sprekers zijn kunstcriticus Paul Groot, ex-marketing manager bij Center Parcs Gerard Gielen en historisch geograaf André Geurts.

Rotterdam

Ole Bouman, hoofdredacteur van Archis, stelde in museum Boijmans Van Beuningen een tentoonstelling samen uit de collectie van het museum waarbij de architecturale aspecten in de beeldende kunst het uitgangspunt vormt. Egotectuur, van 24 mei t/m 7 september.

De Russische architectuur kent veel projecten die de afgelopen 300 jaar nooit zijn uitgevoerd. De Russische architect Juri Avvakumov stelde daarover een expositie samen. Russian Utopia, in NAi, t/m 1 juni.

Utrecht

Bis! is de tweede in een reeks van zes tentoonstellingen, lezingen en publieksactiviteiten, die samen het project 'Case study House' vormen, over architectuur, kunst en wonen. 'Bis' is in de ethymologie zowel terug te voeren op bouwen en wonen als op zijn - en precies daarover gaat deze tentoonstelling. Deelnemende kunstenaars en architecten zijn Robert Suermondt, Maurice Nio, Manon de Boer en Ron Miltenburg. Bij 'Case study House', Kerkstraat 21. Tot en met 8 juni.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden