Arbeidsmarkt: Voor ouderen en jonge flexwerkers is het doorbijten

De arbeidsmarkt gaat niet beter functioneren door het ontslagrecht in te perken en de WW-lasten te verschuiven naar de werkgevers, vermoeden diverse arbeidsmarktdeskundigen. Sterker nog, vooral kleine werkgevers zullen kopschuw zijn en blijven om mensen in vaste dienst te nemen als ze een half jaar WW moeten doorbetalen, zegt arbeidseconoom Ronald Dekker van de Universiteit van Tilburg. Het ene risico - een hoge ontslagvergoeding - wordt ingeruild voor het andere: een half jaar WW doorbetalen.

Flexibel blijft voorlopig de trend. Voor ouderen en jonge flexwerkers is het nog even doorbijten tot de vergrijzing toeslaat en de factor arbeid schaars wordt.

De aanpak van de WW en het ontslagrecht leveren niet direct geld op. De WW pas in 2014, in de aanloop ernaartoe wordt in 2013 de WW-premie voor werkgevers verhoogd; opbrengst een half miljard.

Onduidelijk is nog wat er precies met het ontslagrecht gaat gebeuren. In eerdere discussies werd 75 duizend euro als maximum ontslagvergoeding genoemd, nu ontbreken de bedragen nog. Dat de ontslagvergoeding voor opleiding moet worden gebruikt, lijkt logisch. Toch is het de vraag of de overheid het kan verbieden als iemand met die uitkering de keuken wil verbouwen of een nieuwe auto koopt. 'De overheid kan niet zo maar bepalen wat er met de ontslagvergoeding gebeurt', meent Ferdinand Grapperhaus, SER-Kroonlid en hoogleraar Europees arbeidsrecht in Maastricht. Voorlopig stelt de kantonrechter de ontslagvergoeding nog vast.

undefined

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden