AOb: investeren in hoger opgeleide leraren

Scholen moeten veel meer gaan investeren in het niveau van hun leraren. Onderwijzend personeel dat een lerarenopleiding heeft gedaan, zou de mogelijkheid moeten krijgen een masteropleiding te doen aan de universiteit of op een hogeschool....

ANP

Dat bepleit de Algemene Onderwijsbond (AOb) in een plan dat de bond presenteert aan de vooravond van een carrièrebeurs voor het onderwijs later deze week. Volgens de bond is het hard nodig het beroep van leraar aantrekkelijker te maken omdat zowel in het basis- als het voortgezet onderwijs de komende jaren een tekort aan leerkrachten dreigt te ontstaan, zeker als de economie weer aan gaat trekken.

De bond vindt dat scholen nu vaak beknibbelen op de salariskosten door goekopere ondersteuners en instructeurs het werk van een leraar te laten doen. Ook zouden ze een nieuw systeem van functiewaardering gebruiken om leraren lager in te schalen, ten gunste van personeel dat managementtaken uitvoert. Met het plan dat de Aob nu presenteert hoopt de bond dit tij te keren.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden