Antiques Roadshow Detectives, Opium en Panorama

Iedere dag zet de Volkskrant de beste kijktips voor u op een rij.

Paul van Vliet, vandaag te gast in Opium. Beeld anp

Antiques Roadshow Detectives
BBC2 19.30 uur

In de eerste aflevering van een nieuwe serie gaat Paul Atterbury in Nederland op zoek naar de kunstschilder die tijdens WOII een portret maakte van het Amsterdamse model en verzetsstrijder Tina Strobos. Met haar moeder hielp zij meer dan 100 joden aan een onderduikadres.

Opium
NPO 2, 21.10 UUR

Te gast is Paul van Vliet. De schrijver, zanger en cabaretier wordt dit jaar 80 en zit ruim 50 jaar in het vak. Ook choreograaf Hans van Manen schuift aan en Axel Rüger - directeur Van Gogh Museum in Amsterdam - bezoekt de expositie Alexander, Napoleon & Joséphine in de Hermitage in Amsterdam.

Panorama
CANVAS, 21.30 UUR

Reportage over het werk van de Britse chirurg David Nott, die afreist naar Aleppo, Syrië. In het oorlogsgebied wil hij dokters opleiden en meedraaien in een van de vele ondergrondse ziekenhuizen. 'Vorig jaar toen ik Syrië was, hebben we zo'n 150 patiënten gered', aldus Nott, de 'Indiana Jones of surgery'.

Metropolis
NPO 3, 22.10 UUR

In deze aflevering over wel/niet integreren het verhaal van de Molokans: zo'n 300 jaar geleden vluchtten ze van Rusland naar Armenië en sindsdien houden ze streng de gebruiken van hun voorvaderen aan. De uit Afghanistan vertrokken Kazim daarentegen veranderde in Australië in korte tijd in een beach boy.

Het uur van de wolf
NPO 2, 23.00 UUR

Documentaire van filmmaker Ellen Blom over de wildgroei aan 'Platters': sinds zanggroep The Platters (Only You, The Great Pretender) halverwege de jaren zestig uiteenviel, proberen talloze opvolgers onder dezelfde naam een graantje van het succes mee te pikken. Zelfs in Den Haag woont er een: Gaynal Hodge.

Once There Was Love
CANVAS, 23.15 UUR

Derde film uit bekroonde reeks over een ongewone familie in een Russische provinciestad. 12 jaar lang volgden de makers het leven van Xenya en zijn echtgenote Anya. Als Xenya in de bak belandt, probeert zijn vrouw hun dochtertje Nadya op te voeden. Maar Anya kan het niet alleen en papt aan met haar schoonvader.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@volkskrant.nl.