Angad-Gaur mist ook laatste kans op Athene

Het was haar laatste kans. Schermster Indra Angad-Gaur moest in Sint Petersburg bij de laatste acht komen om in de race te blijven voor de Olympische Spelen....

Liefst tien nationale titels heeft Angad-Gaur op haar naam, maar nooit nam ze deel aan de Spelen. Ze miste Atlanta (1996) en Sydney (2000) en had haar vizier daarom volledig op Athene gericht. Die deelname had de sportieve leemte moeten vullen. Als vaste waarde van de topzestien van de wereld leek de uitzending geen grote problemen op te leveren, maar het hele seizoen presteerde ze al onder haar kunnen.

Vlak voor Sint Petersburg brak ze met haar trainer Arvid Oostveen.De communicatie verliep het afgelopen jaar uiterst stroef. De schermster had daarom contact gelegd in Frankrijk waar ze af en toe meetrainde met de club Aubervilliers.

Eigenlijk had Angad-Gaur al eerder met Oostveen willen breken, maar ze durfde die stap niet te zetten in het cruciale olympisch jaar. 'Het was al een jaar niet zoals het moest zijn', zegt ze over de verse breuk. 'Mentaal heb ik het deze week ook heel zwaar gehad. Ik wilde niet zomaar een heel concept weggooien. Uiteindelijk is alles nog heel plotseling gegaan.'

Aan opgeven denkt ze nog niet. 'Ik ben van plan terug te komen in de top van de wereld. Daar hoor ik thuis. Er zijn heel veel redenen waarom het de afgelopen maanden niet goed is gegaan. Het schermen is aan het veranderen, ik weet dat ik me zal moeten aanpassen. Daar ga ik hard aan werken.' Alleen is Athene inmiddels uit het zicht verdwenen.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden