Anderhalf jaar incidenten

1 oktober 2006, Vlaardingen. Ambulancebroeders worden door omstanders bedreigd terwijl ze hulp verlenen aan het slachtoffer van een vechtpartij. Als de politie arriveert, richt de agressie zich ook op de agenten....

3 september 2006, Duiven. Ambulancepersoneel wordt vastgehouden en bedreigd door een 40-jarige man, omdat ze geen noodzaak zien zijn vrouw naar het ziekenhuis te brengen. Buurtbewoners beletten de ambulance te vertrekken.

5 augustus 2006, Amsterdam. Ambulancepersoneel behandelt een onwel geworden vrouw. Zij kan ter plekke worden geholpen, maar haar dochter staat erop dat de ambulance haar moeder meeneemt naar het ziekenhuis. Als de ambulancebroeder dit niet doet, slaat de dochter hem woedend met de vuist in het gezicht.

2 juli 2006, Amsterdam. Familieleden van een man die in het Amsterdamse stadsdeel Zeeburg een hartaanval kreeg, hinderen en bedreigen ambulancepersoneel, omdat de ambulance te laat ter plekke zou zijn.

12 juni 2006, Amsterdam. Twintig dronken jongeren bedreigen in het Mirandabad een arts en ambulancepersoneel.

30 april 2006, Doetinchem. Een groepje mannen verspert een ambulance de doorgang. De chauffeur krijgt een klap in zijn gezicht en de autosleutels worden uit de ambulance getrokken en weggegooid.

19 juni 2005, Rheden. Na een aanvaring tussen een speedboot en een jetski op recreatieplas Rhederlaag ontstaat een vechtpartij. Omstanders beletten agenten het ambulancepersoneel te helpen de slachtoffers stabiel te houden.

29 maart 2005, Oosthem. Ambulancepersoneel, brandweer en politie worden door opdringerige nieuwsgierigen gedwarsboomd als zij bezig zijn met het bevrijden van een man die bekneld zit in zijn auto.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden