Andere ogen

Hoe zien we onszelf, en wat denken anderen? Deze week schrijfster en Nieuwe Revu-columniste CINDY HOETMER (40). Onlangs verscheen haar tweede roman Schop me!...

tekst WIM DE JONG

Waarom heeft u zichzelf zo getekend? Mensen vinden mij er altijd moe uitzien, dus ik heb grote wallen getekend. Ik probeer een beetje te glimlachen, maar dat lukt ternauwernood. Ik denk wel dat ik mensen schrik aanjaag, ja. Ik ben groot en heb ook fronsende wenkbrauwen.

Het sorry-halssieraad? 'Sorry' is het woord dat ik het meest gebruik, op 'ik' na. Ik draag de ketting vaak.

Zegt u wel hard genoeg 'ja' tegen het leven? Nou, ik ben inderdaad een beetje voorzichtig, op mijn hoede. Ik probeer wel lol te maken, maar heb een pessimistische instelling. Ik zie altijd overal rampen. Het heeft ook zijn voordelen: je wordt nooit echt teleurgesteld. En elke meevaller is een feest. Ik ben al heel opgelucht als de zon een keer schijnt, of als er een niet-slechte recensie van mijn boek verschijnt. Maar ik lees ze sowieso niet meer, hoor. Ik google mezelf niet eens meer.

Voor mensen die u nog niet kennen: omschrijft u zichzelf eens met een paar steekwoorden. Ik vind mezelf gemakkelijk in de omgang. En trouw. En slim en grappig.

Welke eerste indruk maakt u nochtans in het sociale verkeer? Het beeld van de anderen staat haaks op hoe ik naar mezelf kijk. Men vindt mij meestal een chagrijn en een zenuwpees. Ik heb er grote problemen mee over te komen zoals ik werkelijk ben. Maar misschien is de werkelijkheid precies andersom en ben ik wel zoals ik overkom.

Welke plaats neemt u in ons literaire landschap in? De vrouwelijke, pak 'm beet, Ronald Giphart? Maar ja: de buitenwacht ziet mij meer als een soort meisjesboekenschrijver. Heb ik me ook maar bij neergelegd.

Voor welke schrijverscarrière ruilt u de uwe moeiteloos in? Voor die van A.F.Th. van der Heijden. Een lekker groot oeuvre. Welsprekend en tot aan De Movo tapes vrij briljant. Maar goed, ik zie mezelf toch niet zo hard werken. Het moet wel een beetje leuk blijven.

Wat is het grootste misverstand over u? Dat ik niet aardig zou zijn. En dat ik altijd bijdehand wil doen.

Wat is de grootste roddel die over u de ronde doet? Ik las op internet dat ik van anale seks zou houden. Nou, toch maar niet. Als gezegd: ik ben gestopt om over mezelf op internet te lezen.

Hoe kan men u ten diepste beledigen? Door mij dom en onnozel te vinden. Dat is toch wel het allerergste.

In welke situatie bent u zichzelf niet? Op eerste afspraakjes. Dan probeer ik vooral lief en aardig te zijn, en in combinatie met een hoop verlegenheid levert dat ongemakkelijke situaties op.

Welk stukje van Cindy Hoetmer blijft voor de buitenwereld verborgen? Niet veel stukjes. Maar als ik liefdesverdriet heb, probeer ik toch wel binnenshuis te huilen.

Wat vinden mannen aantrekkelijk aan u? Ik denk dat ik veel dingen begrijp. Je kunt met mij in ieder geval goed praten.

Tegelijkertijd geniet u bekendheid als eeuwige single. Wat is uw grootste struikelblok? Dat ik toch veel mannen vrij stom vind. Het komt maar zelden voor dat ik mannen én aantrekkelijk én interessant vind. En dat moet dan omgekeerd ook nog eens het geval zijn. Nou ja, ga daar maar eens aan staan.

Hoe zou u het liefst herinnerd willen blijven? Als iemand die weinig schade heeft aangericht.

”Jullie vermogensbeheerders gaan toch ook tot het uiterste voor een maximaal resultaat?”

Vermogen heeft aandacht nodig om goed te renderen. Maar wat nu als u eigenlijk niet genoeg verstand van beleggen heeft? Of het ontbreekt u simpelweg aan tijd? Geef het dan uit handen aan Rabobank Beheerd Beleggen. Financiële experts volgen alle kansen en risico's en spelen daar op in, zodat uw vermogen optimaal kan renderen. Uiteraard houdt u één vast aanspreekpunt bij uw Rabobank. Stap nu in en beleg tot 1 januari 2008 zonder beheerkosten. Neem contact op met een Rabobank bij u in de buurt.

Kijk op rabobank.nl/privatebanking

Iedere lokale Rabobank, Schretlen & Co en andere onderdelen van de Rabobank Groep die als beleggingsonderneming zijn aan te merken, zijn als zodanig geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten te Amsterdam. Uw beslissing om gebruik te maken van Rabobank Beheerd beleggen dient u uitsluitend te baseren op de overeenkomst Rabobank Beheerd Beleggen en de bijlagen die daarvan deel uitmaken. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In hetverleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden