Ander Commentaar

,,

DE TELEGRAAF

'Reeds tienduizend landgenoten zijn gestorven aan ASBESTBESMETTING. Asbestconcerns hebben de waarheid over hun dodelijke product jarenlang verdoezeld. En de overheid liet de belangen van de industrie prevaleren boven de volksgezondheid. Dat schept verplichtingen ten opzichte van de slachtoffers. De partijen die verantwoordelijk zijn,dienen op te draaien voor de kosten van saneringen en moeten de slachtoffers en hun nabestaanden ruimhartig compenseren voor het immense leed.'

HERALD TRIBUNE INTERNATIONAL

'De meeste SYRIËRS willen hun regering veranderen, maar zijn wars van groepen opstandelingen die besmet zijn door Al Qaida en gecorrumpeerd zijn door Saoedisch geld. Washington weet dit. Reeds in juni 2011 waarschuwde de Amerikaanse ambassadeur in Syrië zijn collega's dat de oppositie is geïnfiltreerd door Al Qaida. Door Saoedi-Arabië nog steeds te steunen en Syrië verder te destabiliseren, voedt Washington een humanitaire crisis die de VS nog lang zal achtervolgen.' (Kapil Komireddi)

THE GUARDIAN

'JAMAICA is in de ban van een déjà-vu-gevoel. Straathandelaren die de nationale vlag verkopen en politici die genieten van een kritiekloze vakantie, omdat de burgers slechts oog hebben voor Usain Bolt en de zijnen die op jacht zijn naar olympische glorie. Helemaal 6 augustus 1962. Behalve dan het moordcijfer van meer dan duizend per jaar. En de biljoen dollar-schuld. Vijftig jaar nadat Jamaica zijn eigen zaken ging behartigen kun je concluderen dat het onafhankelijkheidsexperiment is verknoeid.' (André Wright)

undefined

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden