Ander commentaar

THE TIMES


'Het theocratische IRAN vervolgt zijn religieuze minderheden meedogenloos. De grootste niet-islamitische religie in Iran, het bahaigeloof, ligt zwaar onder vuur. Een regime dat grossiert in samenzweringstheorieën over joden, draagt die fantasieën al te voorspelbaar over op andere godsdiensten. Het veroordeelt de bahai als instrumenten van het zionisme en als vijanden van de islam. Gelukkig heeft de overwegend jonge bevolking van Iran de holheid van de ideologie van de heersers allang doorzien.


NEW YORK TIMES


'Bij niemand ging je ooit zo makkelijk op ziekenbezoek als bij CHRISTOPHER HITCHENS. Hij wilde geen bloemen of druiven, maar conversatie en aanwezigheid. Alle stiltes waren gepast. Hij had geen belangstelling voor ziek zijn en wilde er niet over praten. Toen ik bij mijn laatste bezoek binnenkwam, zag hij een boekje in mijn bagage - Peter Ackroyd's London Under, een ondergrondse geschiedenis van de stad. We spraken tien minuten vol lof over de auteur. Pas toen begroetten we elkaar.' (Ian McEwan)


FRANKFURTER ALLGEMEINE


'Naar het tv-optreden van CHRISTIAN WULFF op Tweede Kerstdag is de Republiek zo benieuwd als lang niet meer is voorgekomen. Het zou uiterst curieus zijn als Wulff voorbij zou gaan aan de berichten die hem en de publieke opinie bezighouden. Maar als hij daarover spreekt, kan hij niet op het spitsvondige niveau blijven dat hem tot nu toe meer heeft belast dan ontlast. Maar hoe is een president er aan toe die, in de grootste schuldencrisis van Europa, moet spreken over zijn eigen schulden?'


Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden