Ander commentaar

De Standaard

'De CYPRIOTISCHE

banken hadden een 'veilige' belegging gevonden: Europese staatsleningen, specifiek die van Griekenland. Griekenland leende er op los. Ook is Cyprus populair bij Russen met zwart geld. Nu heeft Cyprus een bailout nodig. De Bondsdag kwam er plotseling achter dat bij het 'redden' van Cyprus een hoop geld van Russische oligarchen zou worden gered. Op kosten van de Duitse belastingbetaler. Minister van Financiën Schäuble betwijfelde of Cyprus wel belangrijk genoeg is om te redden. Olli Rehn gaf als antwoord dat alle eurolanden even belangrijk zijn. Wat zullen ze in Duitsland dáár om gelachen hebben.' (Hannibal)

Die Welt

'Op Spiegel online zag ik een pleidooi voor een vleesvrije dag per week: DONDERDAG VEGGIE-DAG

. De Groenen hebben twee jaar geleden al een wetsinitiatief uitgewerkt 'voor betere klimaatbescherming en voedselzekerheid', waarin zij een 'verandering van onze leef- en consumptiestijl' eisen. De Groenen zijn namelijk niet alleen een politieke partij, maar ook een heilsbeweging. Deze initiatieven maken Duitsland geleidelijk tot opvoedingsdictatuur: de verwarming niet hoger dan 18 graden, het openbaar vervoer ook gebruiken waar het niet bestaat, geen overgewicht en geen vlees eten. Hoera, we redden de wereld!' (Henryk Broder)

De Morgen

'Als journalist schreef ik twee politieke boeken. Maar al snel ontdekte ik dat er in mij geen ROMANSCHRIJVER

school. Toch een moeilijke constatering. Er bestaan pagina's. Een paar jaar geleden ben ik voorzichtig begonnen aan wat een boekje kan worden met herinneringen aan mijn moeder. Geen roman dus. Mijn moeder stapte in de jaren zeventig uit het leven. Ik had dat weggestopt en onvoldoende ruimte gegeven. Vluchtgedrag natuurlijk, waar je achteraf spijt van hebt. Maar ik had uitgerekend op welke dag ik net zo oud zou zijn als zij geworden was en had in die periode een appartement in Parijs gehuurd.' (Robbert Ammerlaan)

undefined

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden