Amsterdam zegt hondencrèche huur op

De exploitante van Doggiedog is in alle staten: ze heeft afspraken met de gemeente, maar die weet nergens van...

Van onze verslaggever Willem Beusekamp

AMSTERDAM Tientallen hondenbezitters in Amsterdam, die 27,50 euro per dag betalen voor het onderbrengen van hun viervoeter in hondencrèche Doggiedog, staat een lastige zomer met veel geregel voor de deur. Maandag zegde de gemeente Amsterdam de crèche-exploitante de huur op van een groot terrein in het westelijk havengebied.

De exploitante, Marieke Stienen, is in alle staten. En met haar de veelal Bekende Amsterdammers die hun hond dagelijks per busje laten ophalen en thuisbrengen door Doggiedog.

De crèche bestaat al tien jaar en is succesvol; de wachtlijst is lang. Stienen nam de crèche ooit over van ‘Leo de Dogman’, destijds een bekende Amsterdamse dierenvriend.

Niet Doggiedog, maar de Vereniging Bouvier Dressuurgroep Spaarndam is sinds 1982 huurder van het terrein. Stienen nam lang geleden deze vereniging over, niet om bouviers te dresseren, maar vanwege het terrein en het bijbehorende huurcontract. Dit contract is in januari opgezegd.

Het conflict: Stienen beweert in 2004 van de gemeente het aanbod te hebben gekregen het contract te splitsen: een voor Doggiedog en een voor de dressuurvereniging. De huur zou vervijfvoudigd worden, maar zij kon blijven. Zij ging akkoord.

De gemeente kan zich hiervan niets herinneren. Brieven daaromtrent zijn ‘niet geregistreerd’.

Een kort geding ligt in het verschiet.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden