Amsterdam wil grond terug van Hells Angels

De gemeente Amsterdam wil een stuk grond terughebben van het Hells Angels-terrein aan de Wenckebachweg in de stad. Uit een grote bedrijvencontrole bleek dat de motorclub aanzienlijk meer grond in gebruik had dan waar ze recht op hebben. ‘Daar gaan we mee verder’, aldus burgemeester Job Cohen. ‘Dat terrein moet terug naar de gemeente.’

ANP

Ambtenaren van de gemeente Amsterdam en de politie hielden dinsdag een grote controleactie op het bedrijventerrein rond metrostation Spaklerweg, in het zuiden van de hoofdstad. Ze controleerden tientallen bedrijven of zij zich houden aan regels omtrent milieu, bodembescherming, bouw, huur en belastingen.

Tegelijk vond een volledige inventarisatie plaats van de activiteiten en de bewoning in het gebied. Uit onderzoek is gebleken dat ondernemers het terrein rondom het metrostation als onveilig ervaren. De gemeente wil de omgeving in de toekomst herontwikkelen en wil daarvoor een actueel en zo volledig mogelijk beeld hebben. ‘Deze controleactie is een eerste stap in de richting van een normale situatie’, aldus een woordvoerder.

In het gebied bevindt zich het clubgebouw van de Hells Angels. De motorclub is geen doel op zich, maar bevindt zich toevallig op het bedrijventerrein. Bij de motorclub en andere bedrijven kijken de ambtenaren bijvoorbeeld of er illegale bouwsels zijn, of de grond legaal wordt gebruikt en of de belastingpapieren in orde zijn. De Bijlmerbajes bevindt zich ook in het gebied, maar valt buiten de actie.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden