Amnesty steunt brievenactie tegen wandaden in Bosnië

'Getuige', luidt de naam van een brievenactie die donderdag begint en erop is gericht een einde te maken aan de wandaden waaraan Bosnische Serviërs zich hebben schuldig gemaakt....

Van onze verslaggever

AMSTERDAM

Er zal voor de actie in Nederlandse dagbladen een brief in de Servische taal worden afgedrukt en het verzoek aan de lezers om deze brief te sturen aan de Bosnisch-Servische leider Radovan Karadzic of aan het parlement in Pale. 'Al lijkt uit allerlei verklaringen af te leiden dat er geen verschrikkelijke dingen rond Srebrenica schijnen te zijn gebeurd, we steunen de actie toch en we proberen ook andere organisaties, zoals Artsen zonder Grenzen over te halen mee te werken', verklaarde Amnesty International maandagmiddag.

Initiatiefnemer Taal hoopt dat er massaal zal worden gereageerd en dat de actie succes zal hebben. 'Als er maar een paar doden minder vallen en minder wandaden worden begaan, dan hebben we al iets bereikt en heeft de actie effect', zegt hij. Taal hoopt dat Nederlanders die met vakantie in het buitenland zijn zich ook niet onbetuigd zullen laten en dat zij vanaf hun vakantie-adres een protestbrief zullen sturen.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden