Ameland geeft tegengas

NES (ANP) - Op het waddeneiland Ameland heeft zich een actiecomité gevormd tegen de plannen van de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) om op het eiland zelf naar gas te gaan boren. Doel van het comité, genaamd 'Amelands Tegengas', is om goede en objectieve informatie te verstrekken en een brede discussie op te starten rond het thema.

In mei 2009 maakte de NAM bekend dat ze vanaf 2013 op twee plaatsen op het eiland naar aardgas wil gaan boren. De PvdA stelde in de Tweede Kamer vragen over deze plannen. Een flink aantal Amelanders en bezoekers van het eiland hebben kritiek op de plannen zelf en op de manier van informeren. Zij hebben nu het comité 'Amelands Tegengas' opgericht.

Het zou gaan om een kleine hoeveelheid aardgas. Volgens het comité kunnen de booractiviteiten minder geld opleveren dan het schade zou aanrichten. Ze zijn bang dat het imago van het eiland verslechtert en het toerisme daardoor terugloopt. Om de discussie op te starten heeft het comité de website www.amelandstegengas.nl opgericht.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden