Alvast tien verhalen uit de krant van morgen

Elke avond om 22.00 uur op Volkskrant.nl: alvast tien artikelen uit de krant van morgen. Met vandaag: een interview met voormalig Ombudsman Alex Brenninkmeijer, de column van Sylvia Witteman en het verhaal van Krijn en Trijntje die een vluchteling in huis namen.

Trijntje en Krijntje de Jong en Syros Said bidden voor het eten. De Koerdische Iraniër Said heeft zich bekeerd tot het christendom. Beeld Foto Harry Cock / de Volkskrant

Krijn en Trijntje namen een vluchteling in huis (+). Het verliep niet zonder slag of stoot, maar inmiddels noemt Syros Saidi zijn gastheer en vrouw 'vader en moeder'.

De flexibilisering van de arbeidsmarkt gaat in hoog tempo voort. Waar veel tijdelijke krachten voor de crisis nog vrij makkelijk in een aanstelling rolden, komt dat haast niet meer voor. Bedrijven vinden het wel best.

Actiegroep Urgenda wil vandaag via de rechter afdwingen dat de overheid meer doet aan het klimaat (+). Juristen zijn sceptisch over deze unieke stap, maar 'het houdt de zaak wel scherp'.

Arnout Brouwers schrijft in het commentaar over de nieuwe Hillary Clinton, die niet predikt maar luistert en wier sociale hart na de jarenlange verstrengeling met Wall Street net zo hard bonst als vroeger.

Hillary Clinton. Beeld AP

Vier sterren voor de theatervoorstelling The Sunshine Boys. André van Duin acteert in zijn eerste serieuze toneelrol in The Sunshine Boys alsof hij nooit anders heeft gedaan.

Nederlandse wielerploegen hebben altijd vroeg in het seizoen geoogst (+). Het nieuwe LottoNL-Jumbo staat met lege handen. Door domme pech en geldgebrek.

Sep Vanmarcke komt verslagen over de finish nadat hij zesde is geworden in Gent-Wevelgem, 29 maart 2015. Beeld Klaas Jan van der Weij

Sandra Reemer legt in de rubriek 'Land van afkomst'(+) uit wat ze van haar bijnaam Kroepoekje vond.

Voormalig Ombudsman Alex Brenninkmeijer zit ruim een jaar bij de Europese Rekenkamer. Hij ziet visieloze regeringsleiders, een verschrompeld politiek Den Haag en lidstaten die denken: 'Beter verkeerd besteed bij mij dan goed bij de buren.'(+)

Gerda van der Kade-Koudijs stond altijd in de schaduw van Fanny Blankers-Koen. Een postuum van het laatste lid van het estafettekwartet dat op de Olympische Spelen van 1948 in Londen goud haalde.

Gerda van der Kade-Koudijs bij de Olympische Spelen van 1948. Rechts Fanny Blankers-Koen.

Sylvia Witteman schrijft in haar column (+) over een feestje waar ze maar twee mensen kenden.

Artikelen met een 'plus'-teken zijn vrij toegankelijk voor abonnees van de Volkskrant. Geen abonnee? Geen nood, hier kunt u de Volkskrant twee weken gratis proberen. Zonder verplichtingen.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2019 de Persgroep Nederland B.V. - alle rechten voorbehouden