Alvast tien verhalen uit de krant van morgen

Elke avond om 22.00 uur op Volkskrant.nl: alvast tien artikelen uit de krant van morgen. Met vandaag: herinvoering van de spoorwegpolitie?, late lesbiennes en gitarist Dany Lademacher, die meewerkte aan de succesalbums van Herman Brood.

Redactie
Anna de Jong (70) was altijd al nieuwsgierig naar vrouwen, maar toen Daantje Keijzer (75) een glas wijn wilde komen drinken, aarzelde ze. Nu zijn ze 30 jaar samen. Beeld Tara Fallaux
Anna de Jong (70) was altijd al nieuwsgierig naar vrouwen, maar toen Daantje Keijzer (75) een glas wijn wilde komen drinken, aarzelde ze. Nu zijn ze 30 jaar samen.Beeld Tara Fallaux

Eén dag voor plannen voor een grote moskee Gouda in de gemeenteraad zouden sneuvelen, geeft het moskeebestuur ze op, 'gezien de ophef'. Uit welke elementen bestond het verzet?

De reeks geweldsincidenten tegen conducteurs wekt onrust. Volgens een nieuwe onderzoek verslechtert de band tussen de politie en de NS. Is het tijd voor herinvoering van de spoorwegpolitie?

Nog nooit deden zo veel nieuwe provinciale partijen mee aan de verkiezingen. Ze liggen zo goed bij de kiezers dat ook de Eerste Kamer lonkt. Moet het kabinet dan bij hen langs voor een meerderheid in de senaat?

Max Pam stelt in zijn column dat juist onder pubers het kalifaat populair is. (+)

Leny Wiggers is al 68 als ze ontdekt dat ze op vrouwen valt. Filmmaakster en fotografe Tara Fallaux maakte een documentaire over Leny en fotografeerde speciaal voor de Volkskrant vrouwen die pas op latere leeftijd uit de kast kwamen. (+)

Een interview met roeicoach René Mijnders, die genezen is van kanker. Komend weekeinde begint een nieuw roeiseizoen. 'Heerlijk.' (+)

'Negeer de omgangsregeling met de wolf uit Nedersaksen.' Nico Dijkshoorn over de wolf in zijn column. (+)

De recensie van het nieuwe album Rebel Heart van Madonna. Deze kan er als popplaat redelijk mee door en krijgt drie sterren.

Gitarist Dany Lademacher werkte mee aan de succesalbums van Herman Broods Wild Romance. Hij is het laatste nog levende bandlid. Met zijn tribute-­optredens houdt hij Broods erfenis in ere. Lademacher blikt terug en kijkt vooruit. Een interview. (+)

Aaf Brandt Corstius over 'the corner' van Jo Frost: 'Het stoute hoekje is het leuke hoekje geworden.' (+)

Artikelen met een 'plus'-teken zijn vrij toegankelijk voor abonnees van de Volkskrant. Geen abonnee? Geen nood, hier kunt u de Volkskrant twee weken gratis proberen. Zonder verplichtingen.

Van linksaf: Freddie Cavalli, Rudy Engelbert, Herman Brood, Kees Meerman en Dany Lademacher, eind jaren zeventig. Beeld anp
Van linksaf: Freddie Cavalli, Rudy Engelbert, Herman Brood, Kees Meerman en Dany Lademacher, eind jaren zeventig.Beeld anp
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden