Alvast tien verhalen uit de krant van morgen

Elke avond om 22.00 uur op Volkskrant.nl: alvast tien artikelen uit de krant van morgen. Met vandaag: een interview met Europees Commissaris Frans Timmermans, Hanna Bervoets over televisielesbo's en Draadstaal komt terug op tv.

Frans Timmermans in zijn werkkamer in Brussel. Beeld An-Sofie Kesteleyn / de Volkskrant

'De keuken wordt opnieuw ingericht', zegt Europees Commissaris Frans Timmermans over zijn handleiding voor betere (en minder) regels. 'We doen iets fundamenteel verkeerd in Brussel.' Kritiek dat sociale en milieunormen het loodje leggen, pareert hij. 'Ik durf een stevige weddenschap af te sluiten dat het niet zal gebeuren.' (+)

De scientologykerk zet kinderen in voor de intake. Dat blijkt uit een undercoveractie van het VARA-programma Rambam. Deskundigen maken zich zorgen over de inzet van kinderen bij de Scientologykerk in Amsterdam. Zo laat de kerk een 11-jarige jongen nieuwe leden ondervragen over trauma's uit hun jeugd.

Heeft de afperser van Linda en John de Mol zijn ziekte frontaalkwabdementie geveinsd? Het Openbaar Ministerie heeft hierover schriftelijke vragen ingediend bij de rechtbank, gericht aan de deskundigen die in M.'s strafzaak moeten getuigen. 'In de media is gesuggereerd dat je zoiets kunt faken', aldus de officier van justitie. 'Wij onderzoeken of dat hier het geval is.'

Er dreigt een opstand bij De Telegraaf, schrijft Max Pam. 'Dat Sjuul is gaan vermageren is misschien wel zijn grootste fout geweest.' (+)

Artikelen met een 'plus'-teken zijn vrij toegankelijk voor abonnees van de Volkskrant. Geen abonnee? Geen nood, hier kunt u de Volkskrant twee weken gratis proberen. Zonder verplichtingen.

Scientology zet kinderen in voor intake's. Beeld Cigdem Yuksel

Hanna Bervoets schreef een essay over de triomf van de televisielesbo's. Dankzij series als Orange is the New Black verschijnen meer lesbische personages op televisie dan twintig jaar geleden. Toen moest de kijker het nog stellen met subtext: homoseksualiteit tussen de regels door. (+)

'Are you talking about Dafne Schippers?' Sprintkampioene Shelly-Ann Fraser-Pryce is onder de indruk van Schippers' prestaties. 'Goed dat ook sprinters uit Europa meedoen om de medailles.' (+)

Nico Dijkshoorn wijdt zijn column aan de rubriek 'Aanvullingen & Verbeteringen'. 'Een krant met alleen correcties, daarop zou ik me direct abonneren.' (+)

Fans van het satirische tv-programma Draadstaal moesten het afgelopen jaren doen met oud werk op YouTube. Vanaf morgenavond zijn Jeroen van Koningsbrugge en Dennis van de Ven terug met hun droogkomische typetjes. Gidi Heesakkers keek mee achter de schermen. 'Alles is hetzelfde, behalve dat de personages wat dikker zijn geworden.' (+)

New Orleans lijkt sterker uit de watersnoodramp van tien jaar geleden te komen. Grote rol daarin speelt - natuurlijk!- de muziek, merkt theatermaker Stan Vreeken, die werkt aan een muzikale voorstelling over de stad na Katrina. 'Muziek is alles wat de Orleanians hadden na Katrina.' (+)

Aaf Brandt Corstius over het journalistieke gênre 'de premièrevraag'. 'Op nu.nl, in het balkje van Achterklap, was de volgende kop te lezen: 'Leontine Borsato zou voor dood te midden van hele gezin en aanhang kiezen.'Hallo. Dat is wel even de nodige informatie om te verwerken voor de lezer om acht over half negen op de dinsdagochtend.' (+)

New Orleans is sterker uit de storm gekomen. Beeld Flickr
Draadstaal is morgenavond terug op tv. Beeld Ivo van der Bent
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@volkskrant.nl.