Alvast tien verhalen uit de krant van morgen

Elke avond om 22.00 uur op Volkskrant.nl: alvast tien artikelen uit de krant van morgen. Met vandaag: Immuuntherapie, de Keystone-pijplijn en heineken in Afrika.

Layla Richards was nog maar drie maanden oud, toen er vorig jaar acute lymfatische leukemie bij haar werd geconstateerd. Beeld REUTERS via Great Ormond Street Hospital (GOSH)

Wereldprimeur leukemie geeft hoop voor 'goedkope' immuuntherapie

Layla, een Britse baby met leukemie die was opgegeven omdat geen enkele behandeling meer hielp, lijkt alsnog genezen dankzij een nieuwe, bijzondere vorm van immuuntherapie. Artsen kunnen hun enthousiasme nauwelijks bedwingen. Als de ziekte wegblijft, is dat het eerste succes voor een nieuw soort gentechniek waar experts ook voor allerlei andere ziektes torenhoge verwachtingen van hebben.

Berichtgeving

Wilt u 's avonds bericht krijgen als de tien artikelen uit de krant van morgen klaarstaan? Klik in de Volkskrant-app op het silhouet rechtsboven en kies instellingen. Daar kunt u zich aanmelden voor onze berichtgeving.

De Baby Layla (L) met haar ouders, Lisa en Ashleigh,en haar oudere zus Reya in het Great Ormond Street Hospital (GOSH) in London. Beeld REUTERS via Great Ormond Street Hospital (GOSH)

Obama wijst Keystone-pijplijn definitief af

Barack Obama heeft vrijdag een streep gezet door Keystone XL, de pijpleiding die olie uit Canadese teerzanden naar de Golf van Mexico moest gaan transporteren. Het is een overwinning voor milieuactivisten, die het project als lakmoesproef van het Amerikaanse klimaatbeleid beschouwen.

Plus-teken

Artikelen met een 'plus'-teken zijn vrij toegankelijk voor abonnees van de Volkskrant. Geen abonnee? Geen nood, hier kunt u de Volkskrant twee weken proberen voor slechts vijf euro. Zonder verplichtingen.

Ondergesneeuwde pijpdelen in Noord-Dakota. Het materiaal zou gebruikt worden voor de bouw van de Keystone-pijplijn. Beeld reuters

Heineken in Afrika - niet zo fraai als Rutte beweert

Zit de regering van Burundi krap bij kas, dan klopt ze aan bij Heineken (+), de grootste melkkoe van het land, om alvast een belastingvoorschot los te peuteren.

Beeld Hollandse Hoogte

Column Martin Sommer

'De geëmancipeerde bevolking heeft intussen een andere afslag genomen. Buiten de senaat is het evident dat integriteit niet iets is dat je zelf vaststelt. 'Meer democratie, minder politiek', was de uitkomst van een onlangs gehouden SCP-onderzoek (+). Het publiek wil weg van een politieke klasse die het onderling uitmaakt; weg ook van de verzakelijkte managerspolitiek, zoals Maurice de Hond, tot verdriet van vooral de PvdA, elke week laat zien.'

Senator Loek Hermans stapte deze week op als fractievoorzitter van de VVD nadat de rechter hem medeplichtig bevond aan het faillissement van Meavita. Beeld anp

Interview Ronald Goedemondt

Het grote interview, waarin cabaretier Ronald Goedemondt journalist Marcel van Roosmalen meeneemt (+) naar winkelcentrum Batavia Stad.

Beeld Martin Dijkstra

Interview met schaker Anish Giri

Donderdag begint in Reykjavik het EK schaken voor landenteams. De Nederlandse kopman, Anish Giri, wil wereldkampioen Magnus Carlsen uitdagen (+). 'Op sommige gebieden ben ik beter dan hij.'

De Nederlandse schaker Anish Giri wil op het EK wereldkampioen Magnus Carlsen naar de kroon steken. Beeld Jiri Buller

Californication-acteur schrijft debuutroman

De debuutroman van David Duchovny, de acteur die Hank Moody speelt in de tv-serie Californication, vertelt het verhaal vanuit het perspectief van een koe (+). In 'De Waarheid is een Koe' (Holy Cow) volgen we een koe (Elsie), een varken (Sjalom) en een kalkoen (Tom) die allemaal willen ontsnappen naar hun beloofde land, respectievelijk India, Israël en Turkije.

Fantasy is niet alleen voor sneue escapisten

Fantasy is een hit in het boekenvak. Het genre doet het bovengemiddeld goed als e-book, maar ook in de al dan niet gespecialiseerde boekwinkel. Volgens uitgeverij Luitingh-Sijthoff, de Nederlandse marktleider in het betere fantasywerk, wordt de Nederlandse fantasylezersgroep steeds breder en vooral jonger (+), dankzij het succes van de Harry Potter-reeks van J.K. Rowling en uiteraard de tv-serie Game of Thrones, naar de boeken van George R.R. Martin.

Beeld Noel Loozen

Is kokosvet écht zo gezond?

De kokosnoot heeft de laatste jaren flink aan terrein gewonnen (+). De liefhebber hoeft niet langer naar een toko, want de tijd dat de makroon en de Bounty de voornaamste kokosproducten in een Nederlands supermarktschap waren, ligt mijlenver achter ons.

Beeld Valentina Vos

Witteman heeft iets gelezen

Pseudoniemen maken me razend (+). Van iets dat ik ook maar enigermate geboeid lees wil ik weten wie het geschreven heeft. Hendrik Groen. Wie is hij, die zogenaamd bejaarde auteur achter Pogingen om iets van het leven te maken?

Beeld anp
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2019 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden