Alvast tien verhalen uit de krant van morgen

Elke avond om 22.00 uur op Volkskrant.nl: alvast tien artikelen uit de krant van morgen. Met vandaag: hoe Das Magazin literatuur hip maakte, ernstige schending van arbeidsrechten bij Zara en Aaf Brandt Corstius over het lelijkste dat 2015 tot nu toe heeft voortgebracht.

Redactie
De voorpagina van de V van morgen. Beeld Studio Vruchtvlees
De voorpagina van de V van morgen.Beeld Studio Vruchtvlees

De Turkse generaal Kenan Evren overleed zaterdag op 97-jarige leeftijd. Hij is de man die marteling tot routine maakte. Politiek en samenleving worstelen nog altijd met zijn nalatenschap. (+)

De productie van kleding van het Spaanse bedrijf Zara gaat gepaard met ernstige schendingen van arbeidsrechten. Dat concludeert de Braziliaanse arbeidsinspectie. In 2011 kreeg Zara Brasil al een boete wegens moderne slavernij in kledingateliers, vier jaar later heeft het bedrijf zijn zaakjes nog altijd niet op orde.

Voor klassieke muziekliefhebbers is het net zo opwindend als de benoeming van een nieuwe paus. Morgen kiezen de 124 leden van de Berliner Philharmoniker hun nieuwe chef-dirigent. Niet alleen gaat het om een van de beste orkesten ter wereld, ook is de procedure uniek.

Wie wordt de opvolger van Simon Rattle? Beeld Berliner Philharmoniker
Wie wordt de opvolger van Simon Rattle?Beeld Berliner Philharmoniker

Willem Vissers geeft in zijn column een advies aan de supporters van FC Twente: blijf zingen, blijf dansen. 'Ook voor de relatieve buitenstaander is het best sneu, om de club zo te zien vechten, zo te zien afglijden.' (+)

Nog een literatuurtijdschrift, wie zit daar nou op te wachten? Dat was aanvankelijk de reactie toen Daniël van der Meer en Toine Donk Das Magazin oprichtten. Inmiddels zijn er leesclubs, een festival en zelfs een zomerkamp. Wij verklaren het succes. (+)

Het ver weggezakte Hamburg moet het hebben van de brille van Rafael van der Vaart, wil het degradatie ontlopen. Dan moeten zijn medespelers hem wel vaker de bal toespelen. Ondertussen schikt Van der Vaart zich in zijn stofzuigersrol. (+)

Een recensie van Benvenuto Cellini van de Nationale Opera. Regisseur Terry Gilliam gaat over the top in deze briljante enscenering van Benvenuto Cellini. Het decor is barok en grotesk, de muziek is al even weelderig en overdadig. Een belevenis.

Het ver weggezakte Hamburg moet het hebben van de brille van Rafael van der Vaart, wil het degradatie ontlopen. Beeld Guus Dubbelman / de Volkskrant
Het ver weggezakte Hamburg moet het hebben van de brille van Rafael van der Vaart, wil het degradatie ontlopen.Beeld Guus Dubbelman / de Volkskrant

De voorzitter van de Fyra-enquêtecommissie is een doorzetter, niet bang om door te vragen. Madeleine van Toorenburg accepteert geen nee, ook niet van de politieke kopstukken die ze vanaf 18 mei aan de tand zal voelen over de falende flitstrein. 'De onderste steen zal boven komen.' (+)

De boer ziet het aan de hollende koeien, oma voelde het aan haar eksteroog en leraren merken het aan de onrust in de klas. Er is storm op komst. Maar heeft het weer eigenlijk wel invloed op ons gedrag? (+)

Het lelijkste dat 2015 tot nu toe heeft voortgebracht is volgens Aaf het opgevulde lentejasje. 'Een alarmerende trend. Vooral omdat hele gezinnen, dus man, vrouw, kindje 1 en kindje 2 zich erin hullen.' (+)

Artikelen met een 'plus'-teken zijn vrij toegankelijk voor abonnees van de Volkskrant. Geen abonnee? Geen nood, hier kunt u de Volkskrant twee weken gratis proberen. Zonder verplichtingen.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden