Alvast tien artikelen uit de krant van morgen

Elke avond om 22.00 uur op Volkskrant.nl: alvast tien artikelen uit de krant van morgen. Met vandaag: Amnesty International stemt voor resolutie die prostitutie wereldwijd moet decriminaliseren, terugkeer van de nineties-dance op Lowlands en de homoseksuele rolmodellen van China.

Anwei en Yebin op bed in hun huis. Beeld Feng Zhonghao
Anwei en Yebin op bed in hun huis.Beeld Feng Zhonghao

Decriminaliseren van prostitutie

Een ruime meerderheid van afgevaardigden heeft dinsdagmiddag tijdens de tweeëndertigste internationale vergadering van Amnesty International in Dublin voor de fel bekritiseerde resolutie gestemd die het wereldwijd decriminaliseren van prostitutie bepleit: 116 landen voor; 67 tegen en 21 onthielden zich van stemming.

Exterieur van het pand waar Amnesty International is gehuisvest in Amsterdam. Beeld ANP
Exterieur van het pand waar Amnesty International is gehuisvest in Amsterdam.Beeld ANP

Imtech

Het gevallen miljardenconcern Imtech uit Gouda wordt hoogstwaarschijnlijk in stukken gehakt. De kans dat de technische dienstverlener als groot internationaal bedrijf kan voortbestaan, is zo goed als nihil. Dat bleek dinsdag bij de persconferentie waar de directieleden van Imtech hun aanvraag tot uitstel van betaling toelichtten.

null Beeld anp
Beeld anp

Jeremy Corbyn

Hoe kan het dat de linkse rot Jeremy Corbyn van de oude stempel opeens de harten verovert van de aanhangers van het geplaagde Labour? Zijn felrode kleur? (+)

Jeremy Corbyn. Beeld getty
Jeremy Corbyn.Beeld getty

Klant is koning

'De klant is koning, maar wat als deze zich als een despoot gedraagt?' vraagt Rens van Tilburg zich af in zijn column, naar aanleiding van de hotelrecensies op internet geschreven door toeristen. (+)

null Beeld ANP
Beeld ANP

Nineties-dance

Het programma van Lowlands, volgend weekend in Biddinghuizen, kent dit jaar veel frisse, soms nog volslagen onbekende en in elk geval avontuurlijke pop en dance. V geeft alvast een vooruitblik op de terugkerende nineties-dance. (+)

The Prodigy. Beeld ANP
The Prodigy.Beeld ANP

Dopingfraudeurs

Door oude urinestalen te hertesten met behulp van nieuwe technologie heeft de internationale atletiekunie IAAF 28 deelnemers aan de WK's atletiek van 2005 en 2007 als dopingfraudeurs ontmaskerd. Dat is vandaag bekendgemaakt door de bond. De namen van de atleten, van wie de meesten zijn gestopt, zijn om juridische redenen nog niet vrijgegeven.

Het 'Vogelnest' in Peking, dat vanaf 23 augustus de Olympische Spelen huist. Beeld ANP
Het 'Vogelnest' in Peking, dat vanaf 23 augustus de Olympische Spelen huist.Beeld ANP

Utrechts koetshuis

Transformatie is hét thema in de architectuur van de 21ste eeuw. Ontwerper Rolf Bruggink bouwde een Utrechts koetshuis om tot huis. Zijn originele aanpak valt op. Veel renovatiearchitecten kunnen daar nog van leren. Kirsten Hannema geeft vijf sterren.

Het voormalige koetshuis dat Rolf Bruggink transformeerde tot woning. Beeld Io Cooman
Het voormalige koetshuis dat Rolf Bruggink transformeerde tot woning.Beeld Io Cooman

Vader tijd

Om een schilderij je liefde te verklaren, een beeld de huid vol te schelden of een foto een prangende vraag te stellen redenen genoeg om een brief aan een kunstwerk te schrijven. Aflevering 5: Arno Haijtema schrijft een brief aan Vader Tijd. 'De dood mag onafwendbaar zijn, het lijkt nu alsof er met u toch over te praten valt.' (+)

Grandfather Clock van Maarten Baas. Beeld Cigdem Yuksel
Grandfather Clock van Maarten Baas.Beeld Cigdem Yuksel

Rolmodellen

De homoseksuele boeren Anwei en Yebin zijn in China rolmodellen. Ze komen van ver: de een las in een tijdschrift dat zijn liefde voor mannen normaal was, de ander ontdekte dat op internet. (+)

Anwei en Yebin op de bank in hun huis. Beeld Feng Zhonghao
Anwei en Yebin op de bank in hun huis.Beeld Feng Zhonghao

Lap vlees

Aaf Brandt Corstius vond op haar ergste Franse camping van het jaar een lap vlees op haar kampeerplaats. 'Er ligt een lap vlees op jullie plek', zei ze toen we uit de auto stapten. Heel even dacht ik dat ze het over zichzelf had, maar ze wees naar de grond. Daar lag inderdaad een lap vlees, rauw, met tientallen glimmende groene vliegen erop.'(+)

Artikelen met een 'plus'-teken zijn vrij toegankelijk voor abonnees van de Volkskrant. Geen abonnee? Geen nood, hier kunt u de Volkskrant twee weken gratis proberen. Zonder verplichtingen.

Wilt u 's avonds bericht krijgen als de tien artikelen uit de krant van morgen klaarstaan? Klik in de Volkskrant-app op het silhouet rechtsboven en kies instellingen. Daar kunt u zich aanmelden voor onze berichtgeving.

null Beeld ANP
Beeld ANP
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden