Alvast tien artikelen uit de krant van morgen

Elke avond om 22.00 uur op Volkskrant.nl: alvast tien artikelen uit de krant van morgen. Met vandaag: een interview met CDA-leider Sybrand Buma, de column van Peter Buwalda en een reportage over Nasser, een Berlijnse homo die door zijn streng gelovige familie werd ontvoerd in een poging hem uit te huwelijken.

Bertrand Traore. Beeld Klaas Jan van der Weij
Bertrand Traore.Beeld Klaas Jan van der Weij

In 2008 wordt er los asbest aangetroffen op de schroothandel van de familie Stroomer. Tenminste, dat zegt de politie. Het bewijs: foto's met her en der grijze stukjes op het pand van de Stroomers. De familie weet echter zeker dat het niet klopt en vecht de aantijging aan. Deze week werden ze in het gelijk gesteld. Wat blijkt: de politie heeft het bewijsmateriaal gemanipuleerd.

Het CDA zal geen gedoogakkoord sluiten met het kabinet over nieuw beleid. De christendemocraten zijn bereid in gesprekken duidelijk te maken wat hun wensen zijn. Als het kabinet daarna plannen heeft opgesteld en bij het parlement indient, zal het CDA beslissen of de partij voor of tegen is. Een interview met CDA-leider Sybrand Buma door Gijs Herderscheê en Ariejan Korteweg.

's Lands grootste supermarkt, Albert Heijn, gaat vanaf deze week steeds minder groenten in plastic verpakken. Te beginnen met onder andere de winterpeen. Hoe groot is deze stap in de richting van een duurzame winkelketen?

Sybrand Buma. Beeld Jiri Büller
Sybrand Buma.Beeld Jiri Büller

Columniste Asha ter Broeke gaat in op de evolutiepsychologie van Midas Dekkers: 'Bioloog Midas Dekkers wil niet anti-feministisch zijn, vertelde hij afgelopen vrijdag in de Volkskrant. Een prettig sentiment, dat ik altijd zeer toejuich. Helaas liet hij op zijn verstandige woorden onmiddellijk een 'maar' volgen. Hij zei: 'Ik wil niet anti-feministisch zijn, maar ik denk niet dat de holenvrouw ook maar iets in te brengen had. De mannetjes zorgden voor de groep als geheel. De vrouwtjes alleen voor haar eigen jongen.'

In de voorstelling Leger gaan de makers op zoek naar wat uitgezonden militairen bezielt. En tot welke trauma's dat leidt. Vanaf vandaag op het podium: de mens als tikkende tijdbom. Een interview met acteurs Rik van den Bos, Herman Gilis en Gijs Naber.

De Vrije Universiteit heeft de economen Peter Nijkamp en Karima Kourtit onterecht beschuldigd van plagiaat. Dit concludeert het Landelijk Orgaan Wetenschappelijke Integriteit (LOWI) na eigen onderzoek.

Als de spits van Vitesse vanavond tegen AZ raak schiet, klinkt in de Gelredome zijn goaltune en danst de Traoré. Ook uit eerbetoon aan de vader, die hij nooit heeft gekend. Een interview met Bertrand Traoré door Robèrt Misset.

De mens als tikkende tijdbom op het podium. Vanaf links: Herman Gilis, Gijs Naber en Rik van den Bos. Beeld Ivo van der Bent
De mens als tikkende tijdbom op het podium. Vanaf links: Herman Gilis, Gijs Naber en Rik van den Bos.Beeld Ivo van der Bent

Peter Buwalda doet zich voor als schrijver Tommy Wieringa: 'Jawel', zegt de vrouw tegenover me, 'wacht maar even, ik ken u, u bent die schrijver. 'Even voorstellen, ik ben Mirjam.' 'Tommy', zeg ik tot mijn verbazing. Zelfs van een kilometer afstand lijk ik niet op Tommy Wieringa.'

Nasser uit Berlijn is 18 jaar oud en homo. Hij weet dat laatste al jaren, maar hield het lang geheim. Na de dreigementen en het geweld spant hij - uniek - een proces aan tegen vader en twee ooms.

Aaf Brandt Corstius verwondert zich over alleskunner Arie Boomsma: 'Arie Boomsma is dus toch Jezus!'

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden