Alvast tien artikelen uit de krant van morgen

Elke avond om 22.00 uur op Volkskrant.nl: alvast tien artikelen uit de krant van morgen. Met vandaag: de Eerste Kamer wordt steeds machtiger, Nico Dijkshoorn over een vissengangbang en een interview met Paul Witteman.

Redactie
Een lijsttrekkersdebat in de Eerste Kamer. Beeld Freek van den Bergh
Een lijsttrekkersdebat in de Eerste Kamer.Beeld Freek van den Bergh

Met de nieuw samengestelde Eerste Kamer valt op de vertrouwde manier haast geen politiek meer te bedrijven. Paradoxaal genoeg stijgt daardoor de invloed van de senaat. 'Hoe verbrokkelder de senaat, des te machtiger de senatoren.'

Leraren willen niet dat de correctievolgorde bij eindexamens wordt omgedraaid. Staatssecretaris van Onderwijs Sander Dekker kondigde onlangs aan examens eerst door een docent van een andere school en dan pas door de eigen docent te willen laten nakijken. Dat zou leiden tot een zorgvuldiger beoordeling.

Morgen beginnen de bezoeken van Willem-Alexander en Máxima aan Canada en de VS. De koning zal zijn warme aandacht combineren met de efficiëntie van een koopman. De bezoeken hebben beide het bedanken voor 70 jaar bevrijding als aanleiding. Maar zoals inmiddels gebruikelijk onder de nieuwe koning worden de zakelijke belangen van Nederland niet uit het oog verloren. (+)

Max Pam ging fietsen en stond doodsangsten uit. Niet door auto's of vrachtwagens, maar door de motor. 'De motor ziet er met zijn helm op vaak uit als een futuristisch monster, dat met veel geknal over 's heren wegen jaagt.' (+)

Artikelen met een 'plus'-teken zijn vrij toegankelijk voor abonnees van de Volkskrant. Geen abonnee? Geen nood, hier kunt u de Volkskrant twee weken gratis proberen. Zonder verplichtingen.

Toenmalig koningin Juliana en prins Bernhard in 1952 bij het Capitool in Washington, waar Juliana zojuist haar omstreden speech heeft gehouden. Beeld anp
Toenmalig koningin Juliana en prins Bernhard in 1952 bij het Capitool in Washington, waar Juliana zojuist haar omstreden speech heeft gehouden.Beeld anp

Paul Witteman presenteert het nieuwe tv-programma Meesterwerken. Hij blikt terug op Pauw & Witteman en geeft een paar regels voor een goed interview. 'Ik ben gewoon journalist, geen kunstenaar.' (+)

Louis van Gaal kwam op slippers binnen en denderde in zijn eerste jaar bij Manchester United als een olifant door de porseleinkast. De spelers lopen weg met de 'IJzeren Tulp'. (+)

Nico Dijkshoorn roemt parende karpers. 'Parende vissen vormen, anders dan mensen, een heerlijk schouwspel. Maar geef er geen woorden aan.' (+)

De wisselende groep volgelingen van de 'seksrabbijn', die in Nederland zijn beroepszaak tegen uitlevering aan Israël afwacht, is neergestreken in een Limburgs vakantiepark. Ze trekken er veel bekijks. (+)

Drie dwingende concertaanraders voor de komende tijd, van de muziekredactie van De Volkskrant: The Replacements, Natalie Prass en onze eigen Mozes and the Firstborn. (+)

Aaf Brandt Corstius is op het punt aangekomen dat tegen de grijze plukken in haar haar niet meer is op te verven. Maar ze heeft gelukt: grijs haar is in. 'Van alle mensen met omahaar ben ik straks de oudste.' (+)

Paul Witteman: 'Ik ben gewoon journalist, geen kunstenaar.' Beeld Ivo van der Bent
Paul Witteman: 'Ik ben gewoon journalist, geen kunstenaar.'Beeld Ivo van der Bent
Ruim honderd Joden verblijven op BreeBronne, de meeste zijn kinderen. Beeld Marcel van den Bergh / de Volkskrant
Ruim honderd Joden verblijven op BreeBronne, de meeste zijn kinderen.Beeld Marcel van den Bergh / de Volkskrant
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden