Alvast tien artikelen uit de krant van morgen

Elke avond om 22.00 uur op Volkskrant.nl: alvast tien artikelen uit de krant van morgen. Met vandaag: een stormloop op aandelen van ABN Amro, een protestantse bisschop, en Heineken komt met vers bier.

Redactie
Dominees en kerkelijke werkers op de Dam in Amsterdam tijdens de landelijke predikantendag van de Protestantse kerk. Beeld anp
Dominees en kerkelijke werkers op de Dam in Amsterdam tijdens de landelijke predikantendag van de Protestantse kerk.Beeld anp

Stormloop van kleine beleggers op aandelen ABN Amro

ABN Amro is het snoepje van de week voor kleine beleggers. Beleggingsmakelaars melden dat Nederlandse particulieren zeer veel belangstelling hebben voor de certificaten van de staatsbank, die aanstaande vrijdag naar de beurs wordt gebracht. De brokers krijgen zelfs inschrijvingen uit het buitenland, wat volgens hen uitzonderlijk is bij een Nederlandse beursgang.

Berichtgeving

Wilt u 's avonds bericht krijgen als de tien artikelen uit de krant van morgen klaarstaan? Klik in de Volkskrant-app op het silhouet rechtsboven en kies instellingen. Daar kunt u zich aanmelden voor onze berichtgeving.

ABN Amro kende afgelopen week een stormloop op de aandelen, vooral door kleine beleggers. Beeld anp
ABN Amro kende afgelopen week een stormloop op de aandelen, vooral door kleine beleggers.Beeld anp

Protestantse kerk krijgt eigen bisschop

De Protestantse Kerk in Nederland (PKN) krijgt een nieuw type bestuurder die mogelijk als bisschop zal worden aangeduid. De protestantse bisschop zal overigens weinig gemeen hebben met de gelijknamige geestelijke in de rooms-katholieke kerk.

Plus-teken

Artikelen met een 'plus'-teken zijn vrij toegankelijk voor abonnees van de Volkskrant. Geen abonnee? Geen nood, hier kunt u de Volkskrant twee weken proberen voor slechts vijf euro. Zonder verplichtingen.

Op de landelijke predikantendag komen honderden dominees en kerkelijke werkers van de Protestantse kerk bijeen in de Nieuwe Kerk. Beeld anp
Op de landelijke predikantendag komen honderden dominees en kerkelijke werkers van de Protestantse kerk bijeen in de Nieuwe Kerk.Beeld anp

'Extra verse' Heineken in het koelvak naast de melk

'Vers' is het bier altijd, verzekert de bierbrouwer, maar vanaf maandag kan de liefhebber in 33 supermarkten ook 'extra vers' bier kopen. Op een voor een alcoholisch product nogal ongebruikelijke plaats, namelijk in het koelvak naast de sapjes en de melk, bieden die supermarkten straks Heineken Extra Vers aan.

null Beeld anp
Beeld anp

Column Paul Brill (+)

'Er is veel behartigenswaardigs gezegd over de betekenis van de dinsdag overleden Helmut Schmidt voor Duitsland en Europa. Maar voor mij staan twee oudere herinneringen voorop (+).'

Helmud Schmidt. Beeld epa
Helmud Schmidt.Beeld epa

Interview Sigrid Kaag (+)

Hier is Sigrid Kaag (54), namens de VN gestationeerd in Libanon om daar de vrede te bewaren. Eerder leidde ze de ontwapeningsmissie in Syrië. De topdiplomaat over haar zwervende bestaan, haar jeugd, haar vier kinderen en het gebrek aan politieke moed dat ze in Nederland ontwaart (+).

Sigrid Kaag: 'Ik twijfel vaak of ik mijn kinderen wel de hele wereld over had moeten slepen' Beeld Robin de Puy
Sigrid Kaag: 'Ik twijfel vaak of ik mijn kinderen wel de hele wereld over had moeten slepen'Beeld Robin de Puy

WK Dammen

Een 17-jarige scholier uit Wageningen nummer 1 bij het WK dammen; in meerdere opzichten is Jan Groenendijk een zegen (+) voor het toernooi dat voor een handvol toeschouwers in een hotel in Emmen nauwelijks tot leven komt.

Alexander Baljakin (54) speelt tegen Jan Groenendijk (17) op het WK Dammen in Emmen. Beeld Robèrt Misset
Alexander Baljakin (54) speelt tegen Jan Groenendijk (17) op het WK Dammen in Emmen.Beeld Robèrt Misset

Twee homo's en geen baby (+)

De niet-homovrienden van Haroon Ali hebben een babyinvasie veroorzaakt (+), en het is alsof ze nu een andere taal spreken. Wat moet hij daarmee aan, zonder ongezellig te zijn? Gewoon meedoen met hun heteronorm?

null Beeld Jeremyville
Beeld Jeremyville

Interview David Vann (+)

Niemand kan zo benauwend schrijven over de gruwelen waartoe gewone mensen in staat (+) zijn als David Vann. Aan de hand van zijn oeuvre blikt de Amerikaan terug op zijn niet al te makkelijke leven.

null Beeld Valentina Vos
Beeld Valentina Vos

Het nieuwe New Orleans (+)

Tien jaar na de verwoestende orkaan is de stad New Orleans al weer een nieuwe fase ingegaan (+): jonger, moderner. Maar de muziek, het eten en relaxte leven zijn onveranderd gebleven.

Een brassband op Bourbon Street. Beeld Io Cooman
Een brassband op Bourbon Street.Beeld Io Cooman

Column Eva Hoeke (+)

'Het was zaterdagmiddag, de regen bleef maar komen en in het café aan de rand van het winkelcentrum liet een Brabantse familie - een handenwrijvende opa, een blozende oma en een moeder met wallen - zich zuchtend op de leren stoelen zakken (+).'

null Beeld Robin de Puy
Beeld Robin de Puy
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden