Alvast tien artikelen uit de krant van morgen

Elke avond om 22.00 uur op Volkskrant.nl: alvast tien artikelen uit de krant van morgen. Met vandaag: veilig vliegen, sekstape-chantage, het boek van Kim van Kooten.

Redactie
null Beeld Robin de Puy
Beeld Robin de Puy

Hoe veilig is vliegen nu écht?

Door steeds striktere veiligheidsmaatregelen zijn bomaanslagen op vliegtuigen een zeldzaamheid geworden. 'Maar een systeem is nooit waterdicht.', aldus Benno Baksteen van de Dutch Expert Group Aviation Safety. (+)

Berichtgeving

Wilt u 's avonds bericht krijgen als de tien artikelen uit de krant van morgen klaarstaan? Klik in de Volkskrant-app op het silhouet rechtsboven en kies instellingen. Daar kunt u zich aanmelden voor onze berichtgeving.

De crash-site in de Egyptische Sinaï-woestijn. Beeld anp
De crash-site in de Egyptische Sinaï-woestijn.Beeld anp

'Noord-Holland houdt bouw nieuwe windmolens tegen'

De provincie Noord-Holland frustreert met haar regels de bouw van nieuwe windmolens. Dat schrijven vier gemeenten, een aantal windmolencoöperaties en drie milieuorganisaties in deze week verstuurde brief aan de provincie.

Plus-teken

Artikelen met een 'plus'-teken zijn vrij toegankelijk voor abonnees van de Volkskrant. Geen abonnee? Geen nood, hier kunt u de Volkskrant twee weken proberen voor slechts vijf euro. Zonder verplichtingen.

null Beeld anp
Beeld anp

Benzema formeel aangeklaagd vanwege sekstape Valbuena

De Franse stervoetballer Karim Benzema, in dienst van Real Madrid, is in staat van beschuldiging gesteld wegens medeplichtigheid aan een poging tot chantage van zijn medespeler Mathieu Valbuena met een sekstape. De affaire is een nieuwe klap voor het Franse voetbal, ruim een half jaar voor het Europees Kampioenschap in eigen land.

Karim Benzema (R) met Matthieu Valbuena op het veld. Beeld getty
Karim Benzema (R) met Matthieu Valbuena op het veld.Beeld getty

Asha ten Broeke: waar komt die hetze vandaan?

'Een asielzoeker met een volle zak, pakt je dochter met groot gemak.' Het stond er echt, op een spandoek in Steenbergen - u weet wel, het Brabantse dorp waar mensen hevig en half-Hitler-groetend van hun theewater waren geraakt op een informatiebijeenkomst over een eventueel asielzoekerscentrum.' (+)

Buurtbewoners reageren tijdens de gemeenteraadsvergadering in sporthal t Cromwiel, Steenbergen. De vergadering is bedoeld om te horen van de inwoners hoe de inwoners van de Brabantse gemeente denken over asielopvang. Beeld anp
Buurtbewoners reageren tijdens de gemeenteraadsvergadering in sporthal t Cromwiel, Steenbergen. De vergadering is bedoeld om te horen van de inwoners hoe de inwoners van de Brabantse gemeente denken over asielopvang.Beeld anp

'Ik heb een verhaal voor je Kim, het misbruik uit mijn jeugd'

Kim van Kooten wilde haar eerste roman schrijven. Maar waarover? 'Nou, ik heb wel een verhaal', zei haar vriendin. (+)

null Beeld Robin de Puy
Beeld Robin de Puy

Met een hecht team komt Hensley Meulens het verst

Hij hoopt de eerste Curaçaose hoofdcoach in de Major League te worden. Maar eerst wacht de bondscoach het nieuwe toernooi Premier 12. (+)

Hensley Meulens. Beeld reuters
Hensley Meulens.Beeld reuters

Netflix gaf dit wonderkind carte blanche

Tot twee keer toe verkocht hij Madison Square Garden uit. Hij schreef een veelgeprezen boek. Netflix gaf hem carte blanche. Wie is het Amerikaans-Indiase wonderkind Aziz Ansari? (+)

null Beeld WireImage
Beeld WireImage

Peter Buwalda: 's Avonds, met de beentjes omhoog, bén ik Lyndon B. Johnson

'Niets menselijks is mij vreemd, want net als Harry Mens leid ik een dubbelleven. Niet dat ik er een extra gezin op nahoud, zoals Mens, maar wel leid ik naast mijn eigen gezapige bestaan ook nog het turbulente leven van Lyndon B. Johnson, de 36ste president van de Verenigde Staten.' (+)

Archiefbeeld van Lyndon B. Johnson. Beeld anp
Archiefbeeld van Lyndon B. Johnson.Beeld anp

Geldvraag: kan ik met een restschuld nog wel verhuizen?

Wekelijks beantwoordt Reinout van der Heijden, hoofdredacteur van de Geldgids, een geldvraag van een lezer. Deze week:

'Ik kocht bijna tien jaar geleden een woning. Als ik het nu verkoop, hou ik nog een stuk hypotheek over. Een restschuld dus. Kan ik dan nog wel verhuizen?' (+)

null Beeld anp
Beeld anp

Aaf Brandt Corstius: verantwoord leven leidt tot veeleisendheid

Bij Marqt kunnen klanten briefjes met suggesties op een prikbord hangen.

'De briefjes bij Marqt geven een goed inzicht in de duurzaam levende mens, de moderne consument die precies weet waar zijn vis gevangen wordt en wat de voedingswaarde is van een açaibes. Die vraagt om kokossoyayoghurt (zoveel letterwaarde!), een sterke innerlijke behoefte heeft aan 'chips met olijfolie graag!' en niet zo dol is op achtergrondmuziek in winkels - 'DE MARQT IS GEEN DISCO!' liet een verbolgen klant achter op een briefje, waarbij hij de woorden 'Marqt', 'geen' en 'disco' dubbel onderstreepte.' (+)

null Beeld anp
Beeld anp
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden