Alvast tien artikelen uit de krant van morgen

Elke avond om 22.00 uur op Volkskrant.nl: alvast tien artikelen uit de krant van morgen. Met vandaag: tranen zijn géén teken van zwakte, onrust bij de FIFA door een Keniaanse oplichtersbende en Jean-Pierre Geelen over De Telegraaf, 'onze kutkrant'.

'Tranen worden ten onrechte geassocieerd met zwakheid en onvermogen,' aldus huilhoogleraar Ad Vingerhoets.Beeld anp

De EU-leiders hebben hun ambities voor nauwe samenwerking met de buurlanden van Rusland iets teruggeschroefd om een herhaling van de crisis in Oekraine te voorkomen. Dat bleek gisteren bij de afloop van topoverleg over het zogenoemde Oostelijke Partnerschap-programma in de Letse hoofdstad Riga.

In de verkiezingsstrijd voor het presidentschap van wereldvoetbalbond FIFA is achter de schermen onrust ontstaan door een Keniaanse oplichtersbende. Leden van de bende gaven zich uit als FIFA-medewerkers en boden de presidentskandidaten tegen betaling vervalste informatie aan die schadelijk zou zijn voor hun tegenstanders. Of een van de kandidaten op het aanbod is ingegaan, is onduidelijk.

Amsterdam geldt als referentiepunt voor de weedcultuur in Barcelona. Maar die heeft zich niet ontwikkeld via een gedoogsysteem van commerciële, open koffieshops. De marihuanaverenigingen in de Spaanse stad combineren gaten in de wirwar van nationale, regionale en lokale regelgeving. Teelt voor eigen consumptie is niet strafbaar en het gezamenlijk gebruiken van weed in een besloten ruimte, heeft de rechter bepaald, is toegestaan. (+)

Martin Sommer beschrijft in zijn column hoe het pgb verwerd van simpel en betaalbaar naar onbegrijpelijk en duur. 'Het is zoals vaker in Nederland, hollen of stilstaan. Ongeclausuleerd vertrouwen in de nobele burger, of massief wantrouwen.' (+)

Artikelen met een 'plus'-teken zijn vrij toegankelijk voor abonnees van de Volkskrant. Geen abonnee? Geen nood, hier kunt u de Volkskrant twee weken gratis proberen. Zonder verplichtingen.

Een lid van een drugsvereniging in Barcelona krijgt uitleg over verschillende soorten verdovende middelen.Beeld getty

Gisteravond deed Rick Nieman wat zijn vrouw Sacha de Boer twee jaar geleden al durfde: stoppen bij het nieuws. En wat nu? Nieman: "Schnabbelen heeft wel een licht negatieve connotatie." Lees het uitgebreide interview uit het Magazine. (+)

Wie wint Roland Garros? Op grond van de cijfers van 2015 is Novak Djokovic favoriet, maar hij won het toernooi nog nooit. Of gaat toch Rafael Nadal, ernstig uit vorm, in Parijs voor 'La Decima'? (+)

Waarom tranen geen teken van zwakte zijn, blijkt uit een interview met Ad Vingerhoets , 's werelds enige huilhoogleraar. Want de mens in het algemeen en de wetenschap in het bijzonder slaan huilen nogal laag aan. En dat berust op een misvatting. (+)

Sjuul Paradijs kreeg een heldenafscheid van zijn redactie, maar ook hij kon als hoofdredacteur de vrije val van de krant van wakker Nederland niet tot staan brengen. Dat zegt Jean-Pierre Geelen in zijn column over medialogica. 'De Telegraaf is een (goed gemaakte) kutkrant, maar wel ónze (goed gemaakte) kutkrant.' (+)

Vanuit de gevangenis correspondeerde activiste Tolokonnikova van Pussy Riot met de Sloveense filosoof Zizek. Beiden noemen zich ordeverstoorders, maar de een strijdt tegen Poetin, de ander tegen 'de markt'. Het boek Comradely Greetings dat ze samen schreven, krijgt van de Volkskrant drie sterren.

Sylvia Witteman heeft iets gelezen. 52 romans van Vestdijk om precies te zijn. 'Als Vestdijkmaagd begin je beter met Terug tot Ina Damman. Wat een boek.' (+)

Beeld Anne Claire de Breij
Wint Novak ¿okovi¿ zijn eerste Roland Garros?Beeld getty
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden