Alvast tien artikelen uit de krant van morgen

Elke avond om 22.00 uur op Volkskrant.nl: alvast tien artikelen uit de krant van morgen. Met vandaag: acht vragen over Starbucks, de biopic van Steve Jobs en vier sterren voor I nostri ragazzi.

redactie
De weduwe van Steve Jobs heeft hen gesmeekt niet mee te werken aan de nieuwe biopic over haar echtgenoot. Beeld
De weduwe van Steve Jobs heeft hen gesmeekt niet mee te werken aan de nieuwe biopic over haar echtgenoot.Beeld

Quantumwerkelijkheid

Delftse wetenschappers hebben met een baanbrekend experiment bewezen dat in de deeltjeswereld andere wetten gelden dan in het alledaagse leven. Vijf vragen (+) over de maffe quantumwerkelijkheid, en waarom we daar zelden iets van merken.

Meetopstelling in het quantumlab van Ronald Hanson aan de TU Delft. Beeld TU Delft
Meetopstelling in het quantumlab van Ronald Hanson aan de TU Delft.Beeld TU Delft

Boycot

Nieuwswebsites weren sinds kort bezoekers die adblockers hebben geïnstalleerd. De website van City A.M., een krant voor Londen en omstreken, weigert nog langer bezoekers toe te laten die software gebruiken die advertenties tegenhoudt.

null Beeld Thinkstock
Beeld Thinkstock

Starbucks

Nederland en Luxemburg moeten zich schamen, vindt de Europese Commissie. Beide landen hebben respectievelijk koffiemaker Starbucks en autofabrikant Fiat onbehoorlijk veel belastingvoordeel gegeven. Maar dat is toch goed voor het vestigingsklimaat? (+)

null Beeld ANP
Beeld ANP

Zuivere koffie

De Europese Commissie pakt belastingontwijking eindelijk effectief aan. Laat Wiebes daar blij om zijn, stelt plaatsvervangend hoofdredacteur Pieter Klok in het commentaar.

null Beeld Io Cooman
Beeld Io Cooman

Oscarnominatie

Hoe een wondje aan je teen een film kan worden, begrijpen alleen Job, Joris en Marieke. Hun animatiestudio maakte de clip Ik neem je mee van Gers Pardoel en heeft een Oscarnominatie op zak. (Otto), hun nieuwste film, is vandaag op Cinekid te zien.

De film (Otto) gaat over een meisje met een imaginair vriendje. Beeld
De film (Otto) gaat over een meisje met een imaginair vriendje.Beeld

Steve Jobs

Het is de weduwe van Steve Jobs niet gelukt een nieuwe biopic tegen te houden. Wat moet je doen als Hollywood zich op je leven stort? (+)

null Beeld ANP
Beeld ANP

Roger Federer

Hij staat te boek als de ambassadeur van het tennis. Als een kampioen, die de tradities van zijn sport verdedigt. In februari is hij weer in Rotterdam te zien. Op audiëntie bij Roger Federer (+).

USOpen 2015. Roger Federer retourneert een service van Novak Djokovic. Beeld AFP
USOpen 2015. Roger Federer retourneert een service van Novak Djokovic.Beeld AFP

Wat je aantrekt

De Volkskrant onderzoekt in de tweewekelijkse serie 'Wat je aantrekt' (+) wat kleding kan betekenen voor een mens. Als Guljannat Abdukiyim aan thuis denkt, verwisselt ze haar broek voor een jurk met glimmertjes.

Guljannat Abdukiyim in haar Oeigoerse jurk. Beeld Zahra Reijs
Guljannat Abdukiyim in haar Oeigoerse jurk.Beeld Zahra Reijs

Egocentrisme

I nostri ragazzi is slim opgebouwd en verontrustend. De film beschuldigt de maatschappij van egocentrisme en een gebrek aan empathie. De film is gebaseerd op Kochs Het diner, maar dynamischer dan de Nederlandse verfilming. Vier sterren.

null Beeld
Beeld

'U laat wat vallen'

Sylvia Witteman fietste door de Sarphatistraat (+), toen ze achter zich 'mevrouw!' hoorde roepen. 'U laat wat vallen', zei een jongen van een jaar of 12, NoordAfrikaans van gelaatstrekken.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden