Alvast tien artikelen uit de krant van morgen

Elke avond om 22.00 uur op Volkskrant.nl: alvast tien artikelen uit de krant van morgen. Met vandaag: actiegroepen klagen dat Den Haag veel te veel en veel te makkelijk bomen kapt, een analyse van de muziek van Toto en een fotoserie van Nigeriaanse steden waar terreurbeweging Boko Haram is verjaagd.

Toto. Van linksaf: Steve Porcaro, David Hungate, Steve Lukather, Bobby Kimball, David Paich and Jeff Porcaro in 1982. Beeld getty
Toto. Van linksaf: Steve Porcaro, David Hungate, Steve Lukather, Bobby Kimball, David Paich and Jeff Porcaro in 1982.Beeld getty

Edith Schippers (VVD) heeft dit weekeinde de 'bonnetjesaffaire' nieuw leven ingeblazen. De minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport suggereerde dat er georkestreerde aanvallen op de VVD worden uitgevoerd om de partij in diskrediet te brengen. Minister Opstelten en staatssecretaris Teeven zouden daarvan de meest prominente slachtoffers zijn.

Den Haag kapt veel te veel en veel te makkelijk bomen, klagen actiegroepen. De wethouder, Boudewijn Revis (VVD), ziet het heel anders: 'Als er iemand is die veel bomen beschermt, dan ben ik het.'

Geïnspireerd door Nelson Mandela ging Serena Williams terug naar het toernooi waar ze ooit werd uitgejouwd. Het uitzinnige publiek omhelsde haar.

Serena Williams. Beeld Getty Images
Serena Williams.Beeld Getty Images

Positieve multiculturele energie is broodnodig. Daarom ben ik zo blij met initiatieven zoals de vredesring in Denemarken In Kopenhagen hebben zaterdag duizenden moslims, joden en christenen een menselijke keten gevormd rond een synagoge, als statement tegen de verschrikkelijke aanslag vorige maand. Het Benneton ideaal is niet weg, sterker nog, het is de realiteit anno 2015. (+)

Een analyse over de geijkte sound van Toto. Hun nieuwe album komt deze week uit. Hoe is het mogelijk dat de gelikte muziek van Toto zo onweerstaanbaar is? (+)

Van zijn vader heeft Max Verstappen geleerd dat hij nooit met zijn helm of handschoenen mag smijten of zijn frustratie over een motorisch defect moet afreageren op zijn racewagen. Bij zijn eerste tegenslag als Formule 1-coureur toonde hij zich een voorbeeldige leerling. Toen zijn motor dienst weigerde, verliet hij gelaten zijn auto.

Angels in America, door de Volkskrant bekroond met vijf sterren. Dit zwaarmoedige aids-epos in regie van Azzini wordt op een niet gewichtige manier gespeeld door een onwaarschijnlijk goed ensemble. Geen ijdel vertoon, geen hysterie: bedwelmend. Azzini houdt hier de teugels strak aangetrokken en heeft zich volledig toegelegd op het vertellen van een groots en meeslepend verhaal.

Ontvolkt, geplunderd en heroverd. De Franse fotografe Bénédicte Kurzen legde als een van de eersten vast wat er over is van de Nigeriaanse steden waar terreurbeweging Boko Haram is verjaagd.

Is het beter om hurkend te poepen? Giulia Enders schrijft het in haar boekje De mooie voedselmachine en Midas Dekkers in De kleine verlossing: hurkend poepen is beter. Van poepen in een comfortabele zithouding zouden we alleen maar aambeien, darmontstekingen en zelfs darmkanker oplopen. Doen we het dan echt verkeerd? (+)

Vrouwen keren vaak als eerste terug. Ze worden vooruitgestuurd door hun mannen, die bang zijn gedood te worden. Beeld Bénédicte Kurzen / NOOR
Vrouwen keren vaak als eerste terug. Ze worden vooruitgestuurd door hun mannen, die bang zijn gedood te worden.Beeld Bénédicte Kurzen / NOOR

Afgelopen vrijdag bekeek ik voor het eerst, en waarschijnlijk voor het laatst, Alles mag op vrijdag, een RTL-programma dat is samen te vatten als: Hints voor ab-so-lu-te beginners. Je hoeft bij Alles mag op vrijdag bijvoorbeeld niet hele film- of boektitels uit te beelden aan je mede-Bekende Nederlanders, maar gewoon: een woord. Bijvoorbeeld: 'hobbelen'. Of: 'hijgen'. Ik geloof dat mensen in veel RTL-programma's de grote verloedering zien; ik niet zo. (+)

Artikelen met een 'plus'-teken zijn vrij toegankelijk voor abonnees van de Volkskrant. Geen abonnee? Geen nood, hier kunt u de Volkskrant twee weken gratis proberen. Zonder verplichtingen.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden