Alvast tien artikelen uit de krant van morgen

Elke avond om 22.00 uur op Volkskrant.nl: alvast tien artikelen uit de krant van morgen. Met vandaag: de koning in China, nieuwe cao van De Bijenkorf, Bondgirls.

null Beeld .
Beeld .

Koning noemt - heel kort - mensenrechten tijdens Chinees staatsbanket

Koning Willem-Alexander heeft het M-woord maandagavond in China uitgesproken in zijn tafelrede bij het staatsbanket dat de Chinese president Xi Jinping hem aanbood in de Gouden Zaal van de Grote Hal van het Volk.

Berichtgeving

Wilt u 's avonds bericht krijgen als de tien artikelen uit de krant van morgen klaarstaan? Klik in de Volkskrant-app op het silhouet rechtsboven en kies instellingen. Daar kunt u zich aanmelden voor onze berichtgeving.

Koning Willem-Alexander en de Chinese president Xi Jinping vandaag in Peking. Beeld AFP
Koning Willem-Alexander en de Chinese president Xi Jinping vandaag in Peking.Beeld AFP

Werkwijze start-up bloedonderzoek minder revolutionair dan gedacht

Alles kan altijd beter, volgens de hemelbestormers uit Silicon Valley en zelf worden ze daar meestal ook niet slechter van. Zo had de 19-jarige scheikundestudente Elizabeth Holmes in 2003 het briljante idee om bloedonderzoek voortaan met vingerprikjes te doen en niet meer met lange naalden in diepe aders. Ze verliet Stanford en richtte het bedrijf Theranos op, dat inmiddels op 9 miljard dollar wordt gewaardeerd. Holmes, voor de helft eigenaar, is dus miljardair. Op papier.

Plus-teken

Artikelen met een 'plus'-teken zijn vrij toegankelijk voor abonnees van de Volkskrant. Geen abonnee? Geen nood, hier kunt u de Volkskrant twee weken proberen voor slechts vijf euro. Zonder verplichtingen.

Elizabeth Holmes op de cover van Forbes. Beeld .
Elizabeth Holmes op de cover van Forbes.Beeld .

Bijenkorf schaft jeugdloon af: 'Een doorbraak'

Twee hordes die met één stap worden genomen. De nieuwe cao van De Bijenkorf luidt het einde in van het jeugdloon bij het bedrijf en de toeslag voor werken op zondag wordt met de helft verlaagd. 'Een doorbraak', zeggen de vakbonden, die maandag een principeakkoord sloten met de directie van het warenhuisbedrijf.

De Drie Dwaze Dagen worden afgeschaft. De schoonmakers gingen passend gekleed. Beeld Joost van den Broek / de Volkskrant
De Drie Dwaze Dagen worden afgeschaft. De schoonmakers gingen passend gekleed.Beeld Joost van den Broek / de Volkskrant

Commentaar: de ziel van Europa en zijn voortbestaan als inzet

Europa moet duidelijkheid scheppen: vóór echte vluchtelingen en vóór echte buitengrenzen.

Wachtende vluchtelingen op een kleedje bij de grens tussen Slovenië en Kroatië. Beeld ANP
Wachtende vluchtelingen op een kleedje bij de grens tussen Slovenië en Kroatië.Beeld ANP

Hoe seksistisch zijn James Bond-films?

Natuurlijk is 007 een 'seksistisch, vrouwenhatend fossiel'. God, wat een slechte openingszinnen heeft die man. Maar dan zijn vrouwen. (+)

Bondgirl Honey Rider (Ursula Andress) in Dr. No, 1962. Beeld .
Bondgirl Honey Rider (Ursula Andress) in Dr. No, 1962.Beeld .

Medailles om de verkeerde nek

Hoe trager de starter hoe trager de schaatser, ontdekte oud-sprinter Beorn Nijenhuis. Er zijn medailles door toedoen van de starter in de verkeerde handen terechtgekomen.

Jan Smeekens. Beeld Klaas Jan van der Weij
Jan Smeekens.Beeld Klaas Jan van der Weij

Flemings fanmail

Schrijver Ian Fleming, geestelijk vader van James Bond, nam zijn lezers uiterst serieus. Onlangs verscheen een amusant brievenboek. De Volkskrant licht er vijf aspecten uit. (+)

Ian Fleming aan het werk in Jamaica. Beeld Hollandse Hoogte
Ian Fleming aan het werk in Jamaica.Beeld Hollandse Hoogte

Een eigen Bosatlas voor Amsterdam

Met 180 nationaliteiten, 513 kilometer fietspad en 350 festivals per jaar verdiende de hoofdstad een eigen Bosatlas, vindt uitgever Noordhoff.

null Beeld .
Beeld .

Is zitten toch niet dodelijk?

Hoera voor bankhangers! Er is namelijk toch géén bewijs dat je van stilzitten eerder doodgaat. Althans, zo brengt de Britse krant The Daily Mail de resultaten van een nieuw wetenschappelijk onderzoek. Andere media kondigden het einde van het zit-sta-bureau aan: van die hype zijn we eindelijk af. (+)

null Beeld Thinkstock
Beeld Thinkstock

Iederéén denkt aan Cruijff, dezer dagen

Sylvia Witteman hoort een man op een bouwplaats aan zijn collega vragen of hij niet eens zou moeten stoppen met roken.

'Je moet érgens aan doodgaan', merkte hij op, waarschijnlijk niet voor het eerst. 'Trouwens, Cruijff rookt al jaren niet meer, dus wie zegt dat het van het roken komt? Mijn opa rookte als een schoorsteen en die is 84 geworden. En toen ging hij gewóón dood. In zijn slaap.' Ik wachtte op 'Ik teken ervoor', maar dat tot het merg afgesabbelde cliché ging blijkbaar zelfs Bert te ver.' (+)

null Beeld ANP
Beeld ANP
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden