Alvast tien artikelen uit de krant van morgen

Elke avond om 22.00 uur op Volkskrant.nl: alvast tien artikelen uit de krant van morgen. Met vandaag: de film Ilo Ilo, De NAVO zoekt geen confrontatie met Rusland en een interview met Michiel Huisman.

Redactie
Een fragment uit de film Ilo Ilo: een verstikkende, bitter-komische en aangrijpende hommage aan Anthony Chens volhardende jeugdheldin. Beeld -
Een fragment uit de film Ilo Ilo: een verstikkende, bitter-komische en aangrijpende hommage aan Anthony Chens volhardende jeugdheldin.Beeld -

'De NAVO zoekt geen confrontatie met Rusland'

De NAVO zoekt geen confrontatie met Rusland en wil ook geen wapenwedloop. Het bondgenootschap is er echter wel klaar voor om het grondgebied te verdedigen als de Russen aanvallen. (+)

'Plus'-teken?

Artikelen met een 'plus'-teken zijn vrij toegankelijk voor abonnees van de Volkskrant. Geen abonnee? Geen nood, hier kunt u de Volkskrant twee weken gratis proberen. Zonder verplichtingen.

Nederlandse infanteristen tijdens de oefening Noble Jump bij Zagan in het westen van Polen. Beeld Julius Schrank
Nederlandse infanteristen tijdens de oefening Noble Jump bij Zagan in het westen van Polen.Beeld Julius Schrank

Een Grexit zal tenminste duidelijkheid scheppen

Drie jaar geleden werd gevreesd dat een vertrek van Griekenland uit de eurozone - de zogenoemde Grexit - het begin van het einde van de muntunie zou betekenen. Nu is de angst veel minder groot. Reden is dat de andere economieën in het zuiden van Europa en Ierland er beter voor staan en dat de economie in de eurozone zelf weer groeit. Daarnaast is er nu een bankenunie en heeft de Europese Centrale Bank meer instrumenten om de gevolgen te beperken. (+)

null Beeld anp
Beeld anp

Nieuw btw-stelsel, dit gaat u ervan merken

Aan staatssecretaris Wiebes van Financiën, die de taak heeft een nieuw belastingstelsel te bouwen, is de nuance van het CPB niet besteed. 'De werkgelegenheid is beter af met een lastenverlichting op arbeid dan met een lager btw-tarief', is zijn stelling. En dus gaat er iets gebeuren met de btw. (+)

Staatssecretaris Eric Wiebes van Financiën. Beeld anp
Staatssecretaris Eric Wiebes van Financiën.Beeld anp

Alleen met centrisme kan Amerika vooruit

'Ik herinner me niet dat er ooit meer kandidaten voor het presidentschap van de Verenigde Staten waren die weinig meer dan door opiniepeilingen gestaafde algemeenheden gericht op hun eigen achterban te berde brachten. Als we belasting konden heffen op hun clichés, konden we de begroting in evenwicht brengen.', aldus Thomas Friedman. (+)

Capitol Hill in Washington DC. Beeld anp
Capitol Hill in Washington DC.Beeld anp

Uit het hoofd van Hauer

De duif, de sprong, de slotzin: Rutger Hauer, destijds vers in L.A., oefende grote invloed uit op enkele memorabele scènes in Ridley Scotts sciencefiction- klassieker Blade Runner. Scotts 'final cut' draait nu eindelijk in de bioscoop. (+)

Detective Deckard (Harrison Ford) jaagt in 2019 op een groep ontsnapte robots. Beeld -
Detective Deckard (Harrison Ford) jaagt in 2019 op een groep ontsnapte robots.Beeld -

Miami juicht voor A-Rod, de valsspeler

In Florida is hij nog een held, elders in de VS besmet. Amerika heeft moeite met het dopingverleden van Alex Rodriguez van de Yankees. (+)

Alex Rodriguez van de Yankees maandag tijdens zijn enige slagbeurt tegen de Marlins. Beeld afp
Alex Rodriguez van de Yankees maandag tijdens zijn enige slagbeurt tegen de Marlins.Beeld afp

Het geheim van de man

Bijna altijd speelt Michiel Huisman het type onweerstaanbare man. De camera houdt van hem, ook nu weer in de film The Age of Adaline. Hoe minder hij zegt, hoe meer je je afvraagt wat hij denkt. (+)

Michiel Huisman en Blake Lively in The Age of Adaline. 'Ik heb geprobeerd jeugdige energie te laten doorschemeren.' Beeld Diyah Pera
Michiel Huisman en Blake Lively in The Age of Adaline. 'Ik heb geprobeerd jeugdige energie te laten doorschemeren.'Beeld Diyah Pera

Kan deze 'hyperactieve grappenmaker' Clarkson doen vergeten bij Top Gear?

Chris Evans heeft al een Ferrari GTO250 en datete een Spice Girl. Goede papieren voor een nieuwe presentator van BBC's Top Gear.

Chris Evans. Beeld getty
Chris Evans.Beeld getty

Ilo Ilo is gaaf, rijk en ontroerend familieportret (****)

Ilo Ilo is een verstikkende, bitter-komische en aangrijpende hommage aan Anthony Chens volhardende jeugdheldin. Chen kweekt ook sympathie voor zijn andere personages; niet één, maar vier kwetsbare helden.

Een fragment uit Ilo Ilo. Beeld -
Een fragment uit Ilo Ilo.Beeld -

'Mag ik misschien uw dierenplaatjes?'

''Wilt u dierenplaatjes?', vroeg het kassameisje in de grote, drukke ­supermarkt op het Museumplein. Ik schudde van nee, een beetje bedroefd, want mijn kinderen zijn inmiddels te groot voor dierenplaatjes; een rite de passage van jewelste, waarbij vergeleken die beruchte overgang alleen nog maar méé kan vallen', aldus Sylvia Witteman. (+)

null Beeld afp
Beeld afp
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden