Alvast tien artikelen uit de krant van morgen

Elke avond om 22.00 uur op Volkskrant.nl: alvast tien artikelen uit de krant van morgen. Met vandaag: Fons de Poel is een sneuneus, een reconstructie van de grootste postzegelfraude in de Nederlandse geschiedenis en de Portugese regering wil media gaan censureren.

Redactie
De 'snotneus' van Fons de Poel zegt iets over de ironie op tv. Beeld Hilde Harshagen
De 'snotneus' van Fons de Poel zegt iets over de ironie op tv.Beeld Hilde Harshagen

Het kabinet zal gemeenten niet toestaan de opvang van uitgeprocedeerde asielzoekers verder op te rekken dan enkele weken. 'Dat zijn dus geen maanden', aldus minister-president Rutte vandaag na afloop van de ministerraad.

Twee Limburgse jeugdvrienden besluiten in 2010 een handel te beginnen in oude guldenpostzegels. De zaken gaan zo goed, dat ze zelf zegels bijdrukken. Het wordt de grootste postzegelfraude in de Nederlandse geschiedenis.

De Portugese regering wil de pers muilkorven met een wet die de pers verplicht te vertellen hoe ze de parlementsverkiezingen in het najaar gaan verslaan. De plannen moeten door een speciale verkiezingscommissie worden goedgekeurd.

'Plus'-teken?

Artikelen met een 'plus'-teken zijn vrij toegankelijk voor abonnees van de Volkskrant. Geen abonnee? Geen nood, hier kunt u de Volkskrant twee weken gratis proberen. Zonder verplichtingen.

Het kabinet zal gemeenten niet toestaan de opvang van uitgeprocedeerde asielzoekers verder op te rekken dan enkele weken. Beeld anp
Het kabinet zal gemeenten niet toestaan de opvang van uitgeprocedeerde asielzoekers verder op te rekken dan enkele weken.Beeld anp

Martin Sommer over ons eigen landsbelang. 'Wij konden alleen hogere waarden verspreiden dankzij de Pax Americana.'

Esther Verhoef (47) verkocht meer dan 11 miljoen boeken. 'Er zijn mensen die tot het literaire landschap behoren en mijn werk überhaupt niet kennen. Wat moet ik dan met hun mening?'

Robert Maaskant is nog een van de weinige crisismanagers in het betaald voetbal. Hoe houdt de no-nonsensetrainer NAC in de eredivisie? Door niet te doemdenken, maar te focussen.

Esther Verhoef (47) verkocht meer dan 11 miljoen boeken. Beeld Carli Hermès
Esther Verhoef (47) verkocht meer dan 11 miljoen boeken.Beeld Carli Hermès

In zijn nieuwste boek Eendagsvlinders beschrijft Irvin D. Yalom wat ervoor nodig is om cliënten echt aan het praten te krijgen. Collegapsychiater Bram Bakker zocht zijn grote voorbeeld en inspirator op in San Francisco.

De 'snotneus' van Fons de Poel zegt iets over ironie op tv. Maar wat vooral opvalt aan de kwestie, is de willekeur waarmee de journalist werd geofferd.

Dutch Swing College: Drie Nederlandse jazzgrootheden, drie totaal verschillend opgeschreven levensverhalen, maar in elk geval één overeenkomst: ook de Hollandse jazzgeschiedenis staat bol van de fraaie anekdotes.

Sylvia Witteman leest Turbulentie van Annette Herfkens. Zelfs de vertaling is slecht. 'Wie een woord als 'self-conscious' vertaalt met 'zelfbewust' kent zijn vak niet.'

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden