Alvast tien artikelen uit de krant van morgen

Elke avond om 22.00 uur op Volkskrant.nl: alvast tien artikelen uit de krant van morgen. Met vandaag: migratietop, baby Hitler, feminisme in Hollywood.

Charlize Theron in de film Mad Max: Fury Road. Beeld .
Charlize Theron in de film Mad Max: Fury Road.Beeld .

Migratietop legt vooral meningsverschillen bloot

De speciale migratietop tussen de Europese en Afrikaanse landen legde woensdagavond op pijnlijke wijze de meningsverschillen bloot. De Afrikaanse leiders trapten vol op de rem bij het terugnemen van door Europa uitgewezen landgenoten, terwijl de EU-leiders slechts mondjesmaat met geld en werkvergunningen over de brug kwamen.

Berichtgeving

Wilt u 's avonds bericht krijgen als de tien artikelen uit de krant van morgen klaarstaan? Klik in de Volkskrant-app op het silhouet rechtsboven en kies instellingen. Daar kunt u zich aanmelden voor onze berichtgeving.

Groepsfoto bij de opening van de migratietop in Valletta. Beeld reuters
Groepsfoto bij de opening van de migratietop in Valletta.Beeld reuters

Universiteiten werken aan 3D-printtechniek voor in baarmoeder

Open ruggetjes kunnen het beste al in moeders buik worden dichtgemaakt. Onderzoekers van de Erasmus Universiteit, het Leids Universitair Medisch Centrum en de TU Delft werken daarom aan een nieuwe operatietechniek met een minuscule 3D-printer in de baarmoeder.

null Beeld anp
Beeld anp

Tijdreizen en baby Hitler vermoorden? 'Hell yeah!'

'Hell yeah!', antwoordde presidentskandidaat Jeb Bush deze week op de vraag van The Huffington Post of hij baby Hitler zou vermoorden. Althans, als hij de kans kreeg om terug in de tijd te reizen naar het Oostenrijkse Braunau am Inn in 1889. 'Het zou gevaarlijke gevolgen kunnen hebben voor het verdere verloop van de geschiedenis, maar ja, ik zou het doen.' (+)

Adolf Hitler als peuter. Beeld Deutsches Bundesarchiv
Adolf Hitler als peuter.Beeld Deutsches Bundesarchiv

Wouter Bos: de grote verhalen van politici

'Een politicus die met een groot verhaal de politiek in stapt en volstrekt integer compromissen sluit met partijgenoten, fractiegenoten en coalitiepartners, die vervolgens in de praktijk probeert er nog iets van waar te maken ook, zo'n politicus heeft mazzel als hij aan het eind van de rit nog een kwart van dat grote verhaal overheeft.' (+)

In coalitieland Nederland moet je compromissen sluiten met politieke tegenstanders, water bij de wijn doen. Beeld anp
In coalitieland Nederland moet je compromissen sluiten met politieke tegenstanders, water bij de wijn doen.Beeld anp

Hoe vrouwen de macht grijpen in de filmwereld

Dat de vrouwen die door Bill Cosby misbruikt zijn nu hun mond opendoen, dat er een Barbie in de winkels ligt die regisseur is, dat fotografen op de rode loper een sneer krijgen van een Oscarwinnares heeft een oorzaak: in Hollywood is de revolutie uitgebroken. (+)

Charlize Theron als Imperator Furiosa in Mad Max: Fury Road. Beeld .
Charlize Theron als Imperator Furiosa in Mad Max: Fury Road.Beeld .

Even ontsnappen aan de sleur van het azc

Om een gebaar te maken naar de vluchtelingen stelden veel profclubs woensdag stadion en spelers beschikbaar voor een middag ontspanning. (+)

Negentig alleenstaande minderjarige vreemdelingen (amvérs) waren woensdag op bezoek in het stadion vanADODen Haag. Ze konden zich vermaken met een potje 'tafelvoetbal' of het nemen van strafschoppen onder leiding van ADO-spelers. Beeld Jiri Büller
Negentig alleenstaande minderjarige vreemdelingen (amvérs) waren woensdag op bezoek in het stadion vanADODen Haag. Ze konden zich vermaken met een potje 'tafelvoetbal' of het nemen van strafschoppen onder leiding van ADO-spelers.Beeld Jiri Büller

'Als ik iemand omver moest schoppen, dan deed ik dat'

Welke rol speelt afkomst in Nederland? Robert Vuijsje onderzoekt het in een reeks interviews. Politicus Bram Moszkowicz (55): 'Discussiëren zit mij in het bloed.' (+)

null Beeld Robin de Puy
Beeld Robin de Puy

Joost Zwagerman over Jeroen Bosch

Voor zijn dood schreef Joost Zwagerman een laatste kunstessay, in opdracht van de stichting Jheronimus Bosch 500. V drukt het hierbij af. Als hommage aan de schilder én aan de schrijver-essayist die we missen. (+)

Jeroen Bosch, De verzoeking van de heilige Antonius, rechterpaneel. Beeld .
Jeroen Bosch, De verzoeking van de heilige Antonius, rechterpaneel.Beeld .

Slipgate: vogelstroper bewerkt vogelbeschermers met schop

Wie er is begonnen met vechten kun je op foto's bijna nooit zien. Maar hier is het zo klaar als een klontje. De belaagde mannen links zijn vogelbeschermers. Ze waren vinken aan het vrijlaten die de twee mannen rechts hadden gevangen. (+)

Vogelbeschermers in gevecht met vogelstropers, Audon, Frankrijk, 9 november 2015. Beeld Gaizka Iroz / AFP
Vogelbeschermers in gevecht met vogelstropers, Audon, Frankrijk, 9 november 2015.Beeld Gaizka Iroz / AFP

Sylvia Witteman: met een slecht gepoetst gebit tandenborstels aangapen

Bij het uitzoeken van een nieuwe tandenborstel wordt Sylvia Witteman geholpen door een donkere vrouw met mooie witte tanden.

'Nu wilde ik natuurlijk graag weten welke tandenborstel ze zélf gebruikte, voor die blinkende wondertanden, maar ik aarzelde. Je doet het tegenwoordig zo gauw verkeerd en misschien was het wel racistisch om te vinden dat een zwart iemand mooie witte tanden heeft. Als kind vond ik het altijd genant als mijn moeder goedbedoeld extra hard stond te koeren boven een kinderwagen met een zwart baby'tje erin. Zou dit niet een beetje hetzelfde zijn? Of was ik me nu enorm aan het aanstellen?' (+)

null Beeld .
Beeld .
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden