Alvast tien artikelen uit de krant van morgen

Elke avond om 22.00 uur op Volkskrant.nl: alvast tien artikelen uit de krant van morgen. Met vandaag: Een taxi-oorlog op Schiphol, Marieke Mutsaers (1946-2015) en een Engels paardenfestijn.

Een jongen rust uit tijdens de wasbeurt van zijn paard in de rivier Eden op het paardenfestijn in het Britse Appleby. Beeld getty
Een jongen rust uit tijdens de wasbeurt van zijn paard in de rivier Eden op het paardenfestijn in het Britse Appleby.Beeld getty

De Turkse politiek is sterk verdeeld na de verrassende uitslag van de verkiezingen, waarbij de AKP de absolute meerderheid verloor. Dat blijkt ook bij de Turkse stemmers in andere landen. Maar bij de Koerdische minderheid is een nieuwe ster opgestaan. (+)

Wat een kleine twee maanden geleden na een uitspraak van het Amsterdamse gerechtshof werd voorspeld, lijkt inderdaad te gebeuren: er dreigt een taxioorlog op Schiphol, nu ronselaars ritjes wegkapen voor de ogen van taxichauffeurs die over een speciale, dure Schipholvergunning beschikken. (+)

Het grootste obstakel voor een ingrijpende hervorming van het belastingstelsel lijkt uit de weg geruimd. De komende twee jaar mag het kabinet zoveel economische meevallers verwachten, dat er 5 miljard euro 'smeerolie' beschikbaar komt om de belastingherziening te financieren.

Een meerderheid van de Turken blijkt gelukkig niets te voelen voor een almachtige president. Het commentaar. (+)

Welke rol speelt afkomst in Nederland? Robert Vuijsje onderzoekt het in een reeks interviews. Journaalpresentatrice Simone Weimans: 'Ik­ kan me thuisvoelen in een witte omgeving.' (+)

'Plus'-teken?

Artikelen met een 'plus'-teken zijn vrij toegankelijk voor abonnees van de Volkskrant. Geen abonnee? Geen nood, hier kunt u de Volkskrant twee weken gratis proberen. Zonder verplichtingen.

Simone Weimans. Beeld Robin de Puy
Simone Weimans.Beeld Robin de Puy

Leoni Blokhuis is zaakwaarnemer van acht speelsters van het Nederlands voetbalteam. Dat beroep moet van de grond af worden opgebouwd. 'Ik loop overal als eerste tegenaan.' (+)

Een landgoed en een half dorp aan spelers, daarmee bouwt Schweigman& buitenvoorstelling Erf. Over leven, sterven en doorgeven. Het eerst te zien op Oerol. (+)

Een goede wasbeurt in de rivier, racen, rondrijden en handelen. Dat is de traditie op het paardenfestijn in het Britse Appleby, waar ieder jaar duizenden nomaden op afkomen. Een fotoserie. (+)

Het eeuwige leven. Marieke Mutsaers was een van de pioniers die in Afrika de verwoestende werking van de varroamijt voor bijen ontdekte. Ze werd 69 jaar. (+)

'Om nou te zeggen 'ze hebben de verkeerde doodgeschoten' is ook weer zo wat, maar ik heb toch altijd een groter zwak voor John Lennon gehad dan voor Paul McCartney. Eigenlijk wou ik dan ook niet mee naar het concert van Sir Paul, want ik was bang dat hij allerlei Saromapuddingliedjes van Wings zou gaan zingen met dat uitgestreken smoelwerk van hem.' Aldus Sylvia Witteman. (+)

Leoni Blokhuis: 'Vrouwen kunnen nog echt op basis van sportieve uitdagingen hun keuze bepalen, in plaats van te bezwijken voor de verleiding van het geld.' Beeld anp
Leoni Blokhuis: 'Vrouwen kunnen nog echt op basis van sportieve uitdagingen hun keuze bepalen, in plaats van te bezwijken voor de verleiding van het geld.'Beeld anp
Marieke Mutsaers. Beeld -
Marieke Mutsaers.Beeld -
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden