Alvast tien artikelen uit de krant van morgen

Elke avond om 22.00 uur op Volkskrant.nl: alvast tien artikelen uit de krant van morgen. Met vandaag de tv-avond van Sander Dekker, fotografie in het digitale tijdperk en een app voor mensen met een hersenaandoening.

null Beeld
Beeld

Tv-avond van Sander Dekker

Staatssecretaris Sander Dekker wil het 'gesloten omroepbolwerk' in Hilversum slechten. Iedereen moet programma's kunnen maken en 'plat amusement' is taboe. Gaat dat lukken?

Sander Dekker. Beeld anp
Sander Dekker.Beeld anp

Loonkloof in VS groeit gestaag

In grote Amerikaanse bedrijven gaapt een enorme kloof tussen de beloning van de bazen en die van hun werknemers. Zo verdient David Zaslav, de baas van het mediabedrijf Discovery Communications, 1.951 keer zoveel als zijn werknemers. Amerikaanse bedrijven moeten nu vanaf 2017 over de loonkloof rapporteren.

Pushbericht

Wilt u 's avonds bericht krijgen als de tien artikelen uit de krant van morgen klaarstaan? Klik in de Volkskrant-app op het silhouet rechtsboven en kies instellingen. Daar kunt u zich aanmelden voor onze berichtgeving.

David M. Zaslav, topman van Discovery Communications. Beeld afp
David M. Zaslav, topman van Discovery Communications.Beeld afp

Diamanten in China

Diamanten zijn óók de beste vrienden van Chinese meisjes, althans: dat waren ze. Nog in 2013 groeide de Chinese diamantconsumptie met dubbele cijfers per jaar, maar nu zit de klad in de verkopen.

null Beeld anp
Beeld anp

Max Pam in Wenen

De filosoof Ludwig Wittgenstein streefde in alles naar perfectie. Bij de bouw van zijn Wittgensteinhuis dreef hij de aannemer tot waanzin. Max Pam bracht een bezoek, maar was blij toen hij weer buiten stond. 'In de ultieme esthetische verhoudingen kan geen gewoon levend wezen wonen.' (+)

Het Wittgenstein Huis in Wenen. Beeld Aldo Ernstbrunner/Wikimedia Commons
Het Wittgenstein Huis in Wenen.Beeld Aldo Ernstbrunner/Wikimedia Commons

Fotografie in het digitale tijdperk

'Data Rush' is dit jaar het thema van Gronings fotofestival Noorderlicht.
Wat heeft een fotograaf op zoek naar schoonheid te zoeken in de wereld van kabels, servers en lichtpulsen? Poëzie en humor leggen het af tegen ernst op Data Rush. Maar de tentoonstelling slaagt er wel degelijk in de hartenklop van de digitale tijd zichtbaar te maken. (+)

'Plus'-teken?

Artikelen met een 'plus'-teken zijn vrij toegankelijk voor abonnees van de Volkskrant. Geen abonnee? Geen nood, hier kunt u de Volkskrant twee weken proberen voor slechts vijf euro. Zonder verplichtingen.

Een foto uit de serie Untag this photo. Beeld Dina Litovsky
Een foto uit de serie Untag this photo.Beeld Dina Litovsky

Sifan Hassan: 'Ik heb een tactiekfout gemaakt'

Sifan Hassan bleef op de 1.500 meter steken op de derde plaats. 'Ik wilde echt zilver of goud', verzuchtte ze. Maar zo jong en dan derde op de WK: het is een enorme prestatie. En in 2016 wachtende Zomerspelen. Dus waarom zou Sifan Hassan het liefst van de aardbodem verdwijnen? (+)

undefined

Sifan Hassan na haar 1.500-meterfinale: 'Ik had nog nooit zo goed getraind; Dibaba achterhalen kostte te veel energie. Ik heb een tactiekfout gemaakt.' Beeld Olivier Morin / AFP
Sifan Hassan na haar 1.500-meterfinale: 'Ik had nog nooit zo goed getraind; Dibaba achterhalen kostte te veel energie. Ik heb een tactiekfout gemaakt.'Beeld Olivier Morin / AFP

Verboden voor kinderen

Nico Dijkshoorn is enthousiast over het idee om kinderen jonger dan 12 te weren uit restaurants. Nu moet hij vaak toekijken 'hoe hollende kinderen de zoveelste kuttekening aan hun ouders laten zien.' 'kinderen moet je gewoon de waarheid zeggen. Daar hebben ze veel meer aan.' (+)

null Beeld thinkstock
Beeld thinkstock

In beeld: Limburg Kolenland

Limburg viert het Jaar van de Mijnen. Vrijwel alle zichtbare sporen van de steenkolenwinning zijn verdwenen alleen de nostalgie bleef. Bekijk hier de fotoserie. (+)

De houwers Kobele en Jeukens en hulphouwer Cransveld verleggen het stutwerk aan de kop van een kolenpijler. Staatsmijn Wilhelmina, 1958. Beeld
De houwers Kobele en Jeukens en hulphouwer Cransveld verleggen het stutwerk aan de kop van een kolenpijler. Staatsmijn Wilhelmina, 1958.Beeld

'Door deze app blijf ik misschien voortleven'

Frederik van den Broek (41) heeft een hersentumor en niet lang meer te leven. De laatste maanden heeft hij vooral besteed aan het bouwen van de 'Mindapp'. Deze app is bedoeld voor patiënten zoals hij, om hen te helpen bij het managen van hun ziekte. Lees hier het interview. (+)

Frederik van den Broek. Beeld Robin De Puy
Frederik van den Broek.Beeld Robin De Puy

'It's just cake'

'Een tv, wat boter, meel en suiker, meer heb je niet nodig om gelukkig te zijn.' Tot die conclusie komt Aaf Brandt Corstius terwijl ze kijkt naar The Great British Bake Off en cake in haar mond propt. 'Britten zijn gewoon beter in humor, tv-programma's maken en taart bakken.' (+)

De presentatoren en juryleden van The Great British Bake Off. Beeld BBC
De presentatoren en juryleden van The Great British Bake Off.Beeld BBC
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden