Alvast tien artikelen uit de krant van morgen

Elke avond om 22.00 uur op Volkskrant.nl: alvast tien artikelen uit de krant van morgen. Met vandaag: een bestand tussen Israël en Hamas, segregatie in de hoofdstad en geen seks voor veertigers.

de Redactie
null Beeld Claudie de Cleen
Beeld Claudie de Cleen

Kloof tussen arm en rijk in Amsterdam neemt toe

De kloof tussen arm en rijk in Amsterdam zal de komende jaren versneld toenemen. Dat voorspellen Nederlandse wetenschappers die de tweedeling in 13 Europese hoofdsteden hebben onderzocht. Amsterdam springt er in het onderzoek gunstig uit, maar nu de crisis op de woningmarkt voorbij is en er steeds meer sociale huurwoningen worden verkocht, zal de segregatie groter worden.

De Glamour Stiletto Run, een hardloopwedstrijd op hoge hakken, in de P.C. Hooftstraat. Beeld anp
De Glamour Stiletto Run, een hardloopwedstrijd op hoge hakken, in de P.C. Hooftstraat.Beeld anp

Hoe gevaarlijk is de oorlogsdans van de Korea's?

Is het de zoveelste uitvoering van een bekend Koreaans ritueel of wordt het ditmaal misschien dan toch menens tussen Noord- en Zuid-Korea? Na beschietingen over en weer op donderdag, voerde de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un vrijdag de spanningen nog wat verder op: hij riep het leger op zich voor te bereiden op de strijd en kondigde een 'quasi-staat van oorlog' af.

'Plus'-teken?

Artikelen met een 'plus'-teken zijn vrij toegankelijk voor abonnees van de Volkskrant. Geen abonnee? Geen nood, hier kunt u de Volkskrant twee weken proberen voor slechts vijf euro. Zonder verplichtingen.

Zuid-Koreaanse activisten steken een foto van Kim Jong-Un, de de leider van Noord-Korea, in brand. Beeld epa
Zuid-Koreaanse activisten steken een foto van Kim Jong-Un, de de leider van Noord-Korea, in brand.Beeld epa

'Het zou verrassend zijn als Zwarte Piet zo mag blijven'

Een Nederlandse overheidsdelegatie moest zich woensdag verantwoorden voor Zwarte Piet tegenover het VN-comité tegen rassendiscriminatie. 'Het is speculeren wat er precies uitkomt, maar het zou verrassend zijn als de commissie oordeelt dat Piet mag blijven zoals hij is.'

Pushbericht

Wilt u 's avonds bericht krijgen als de tien artikelen uit de krant van morgen klaarstaan? Klik in de Volkskrant-app op het silhouet rechtsboven en kies instellingen. Daar kunt u zich aanmelden voor onze berichtgeving.

Zwarte Pieten in het magazijn van de Bijenkorf. Beeld anp
Zwarte Pieten in het magazijn van de Bijenkorf.Beeld anp

Bestand Israël-Hamas lijkt een logische stap

'Niet schrikken: het zou zo maar kunnen dat in de komende weken een langdurig bestand tussen Israël en Hamas wordt afgekondigd.' In zijn column legt Paul Brill uit waarom een bestand hem een logische stap lijkt. (+)

Hamas-strijders op de Rotskoepel in Jeruzalem. Beeld afp
Hamas-strijders op de Rotskoepel in Jeruzalem.Beeld afp

Waarom hebben veertigers geen seks?

Waar is die dampende seks van in het begin gebleven? Wetenschapsjournalisten Aliëtte Jonkers en Enith Vlooswijk gaan op zoek naar de oorzaken van tanende seksdrift. (+)

null Beeld Claudie de Cleen
Beeld Claudie de Cleen

Lowlands 2015 is jong en fris genoeg

Opmerkelijk: de 23ste editie van Lowlands is niet helemaal uitverkocht. Betekent dat een matig gevuld terrein met oudere jongeren? Welnee. Lowlands is hartstikke vol, jong en fris. (+)

Festivalbezoekers op de eerste dag van het Lowlands-festival in Biddinghuizen. Beeld anp
Festivalbezoekers op de eerste dag van het Lowlands-festival in Biddinghuizen.Beeld anp

Anatomie van een vader

Je lichaam schenken aan de wetenschap: wie doet dat, waarom en wat gebeurt er dan? Journaliste Afke van der Toolen zocht het uit, nadat haar vader zijn stoffelijk overschot had gedoneerd aan het UMC Groningen. (+)

Snijpracticum voor Duitse studenten aan de Rijksuniversiteit Groningen. De lichamen zijn aan de wetenschap geschonken. Beeld Jiri Buller
Snijpracticum voor Duitse studenten aan de Rijksuniversiteit Groningen. De lichamen zijn aan de wetenschap geschonken.Beeld Jiri Buller

Lang leve de agendajournalstiek

Na een zomer vol festival, Tour- en Sailgeweld en het jaarlijkse heidedagje van het kabinet, stelt Jean-Pierre Geelen een pijnlijke vraag: bestaat er ook nog serieuze journalistiek? (+)

null Beeld Jildau de Boer
Beeld Jildau de Boer

Zonder vrienden geen viering

Beroemd in Duitsland, Engeland en Amerika is Maarten Maartens, maar hier niet. Daar moet verandering in komen, vindt Arjan Peters, die ook Geerten Meijsing feliciteert in de rubriek Boekenweek. (+)

null Beeld Hilde Harshagen
Beeld Hilde Harshagen

Trouw nooit met een Zwitser

De roman Hausfrau doet Sylvia Witteman sterk denken aan Anna Karenina van Tolstoj. Met als grote verschil dat de Anna in Hausfrau haar koud laat. 'Ze zit niet gevangen in de zeden van haar tijd, maar gevangen in zichzelf. Zelfs een lezer die, we noemen geen namen, zelf van nature weinig daadkracht kent en geneigd is dingen in het honderd te laten lopen, ergert zich al spoedig dood aan het mens.' (+)

null Beeld anp
Beeld anp
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden