Alvast tien artikelen uit de krant van morgen

Elke avond om 22.00 uur op Volkskrant.nl: alvast tien artikelen uit de krant van morgen. Met vandaag: de tatoeage van Beckham, Europa niet populair bij homo sapiens en superduo Dumoulin en ten Dam.

Waarom heeft David Beckham een schilderij als tatoeage? Beeld David Beckham Bodywear S/S 2015 campagne H&M

Homo sapiens vond Europa maar niks

De vondst van 47 vroegmenselijke tanden in een grot in China gooit vastomlijnde ideeën over de verspreiding van de mens overhoop. Het lijkt erop dat Europa bepaald geen populair reisdoel was.

De 47 tanden die gevonden werden in een grot in Zuid-China Beeld S. Xing en X-J. Wu

Waardige strijd tussen wetenschappers en dijk

Voor het eerst sinds lange tijd is er een dijk bezweken in Nederland. Niet door een stijgende zeespiegel bij een zwiepende storm, maar in koelen bloede door berekenende wetenschappers. Het kan bijdragen aan een realistischer dijkonderhoud. (+)

Op woensdagochtend om 06.30 uur stroomt het water dan eindelijk over de ingezakte dijk de Leendert de Boerspolder in. Beeld Marcel van den Bergh / De Volkskrant

Clinton doorstaat eerste verkiezingsdebat glansrijk

Presidentskandidate Hillary Clinton is de verrassende winnaar van het eerste Democratische verkiezingsdebat, dinsdagavond in Las Vegas. Met een paar goed geplaatste aanvallen drong ze haar opgerukte tegenstrever Bernie Sanders in het defensief. Ook lijkt ze de deur te hebben dichtgegooid voor de eventuele kandidatuur van vice-president Joe Biden.

Hillary Clinton en Bernie Sanders gisteren na het debat. Beeld afp

En vervolgens ging het over borstvergrotingen

'Wat is het toch irritant als een belangrijk onderwerp beroerd wordt aangesneden. Zo ook het interview met Halbe Zijlstra afgelopen weekend in het Algemeen Dagblad over de aanpak van de vluchtelingenstroom en de vraag of dat gepaard moest gaan met een zekere versobering van voorzieningen', aldus Wouter Bos in zijn column. (+)

VVD-leider Halbe Zijlstra. Beeld anp

Het bizarre oog voor detail in Del Toro's Crimson Peak

Een hang naar ambachtelijkheid is wat Guillermo del Toro als cineast kenmerkt en zijn films zo bijzonder maakt. Dat geldt ook voor Crimson Peak. Het zuchtende en krakende spookhuis is zo hypnotiserend mooi, dat je er ondanks alle verschrikkingen in zou willen verdwalen. Een interview met cineast Guillermo del Toro. (+)

Plus

Artikelen met een 'plus'-teken zijn vrij toegankelijk voor abonnees van de Volkskrant. Geen abonnee? Geen nood, hier kunt u de Volkskrant twee weken proberen voor slechts vijf euro. Zonder verplichtingen.

Mia Wasikowska als Edith Cushing in Crimson Peak.

Routinier en vedette vormen nieuw superduo

Zie ze daar staan, in een hoekje van een Deventer snelweghotel. De één: Groninger. Stoppelbaard. Routinier. De ander: Maastrichtenaar. Modellengezicht. Vedette. Ja, dat zou zomaar eens een mooi duo kunnen worden, komend wielerseizoen. Laurens ten Dam en Tom Dumoulin. (+)

Tom Dumoulin en Laurens ten Dam. Beeld anp

De moderne superheldjes in kinderfilms

Superheldjes redden steeds vaker de stad, het dorp of hun ouders en soms zelfs de wereld. Ze lijken sterk op hun grotere broers. Cinekid belicht de held in de kinderfilm. Hoe ziet die er tegenwoordig uit? (+)

Phantom Boy.

Waarom heeft David Beckham een schilderij als tatoeage?

Hij heeft het meest gefotografeerde lichaam van deze tijd. Rijst de vraag waarom David Beckham een schilderij van een verguisde 19de-eeuwse Franse schilder als tatoeage heeft. Wat is de link tussen toen en nu? (+)

Devid Beckham en zijn tatoeage. Beeld David Beckham Bodywear S/S 2015 campagne H&M

Ixcanul biedt verontrustende kijk op Maya's als paria's

Ixcanul is bedrieglijk bezwerend. De film biedt een verontrustende kijk op de Maya's als paria's van de Guatemalteekse maatschappij. María Mercedes Coroy heeft een gebeeldhouwd gezicht, dat weinig emoties verraadt. Vier sterren.

Beeld uit Ixcanul.

Tijden van slijmerige vruchtenprut zijn voorbij

'Hij nam een hap van het stuk appeltaart voor hem. Het zag er niet slecht uit, zoals álle horeca-appeltaart tegenwoordig. De tijden van slijmerige vruchtenprut onder een vlechtwerkje van nat karton zijn definitief voorbij. 'Een vriendje!', riep de vader. Iets te hard, hij hoorde het zelf ook. 'Nou, ze is 16, hè', ging hij wat zachter voort. 'Zo gaat dat. Is het een leuke jongen?' De zoon slikte de hap door en zei kalm: 'Nee. Een ontzettende mongool', aldus Sylvia Witteman. (+)

Pushbericht

Wilt u 's avonds bericht krijgen als de tien artikelen uit de krant van morgen klaarstaan? Klik in de Volkskrant-app op het silhouet rechtsboven en kies instellingen. Daar kunt u zich aanmelden voor onze berichtgeving.

Beeld Thinkstock
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2019 de Persgroep Nederland B.V. - alle rechten voorbehouden