Alvast tien artikelen uit de krant van morgen

Elke avond om 22.00 uur op Volkskrant.nl: alvast tien artikelen uit de krant van morgen. Met vandaag: de afwikkeling van de Valkenburgse zedenzaak loopt uit op een teleurstelling voor het OM, het Richard-Wagner-Museum is heropend en jongeren proeven van de vrijheid op de boerencamping in Reusel.

Redactie
null Beeld Tom van Limpt
Beeld Tom van Limpt

Valkenburgse zedenzaak

De afwikkeling van de Valkenburgse zedenzaak lijkt uit te lopen op een grote teleurstelling voor het Openbaar Ministerie. Ondanks de harde opstelling van het OM hoeven de meeste mannen die seks hadden met de destijds 16-jarige Kimberly niet de cel in. (+)

Een kamer in Hotel Botterweck in Valkenburg. Beeld ANP
Een kamer in Hotel Botterweck in Valkenburg.Beeld ANP

30 miljoen euro

Het ministerie van Infrastructuur en Milieu betwijfelt of ProRail in staat is grote infrastructurele werken volgens afspraak af te ronden. De vernieuwing van sporen, wissels en seinen bij Utrecht CS is ProRail zo boven het hoofd gegroeid dat het ministerie een extern bureau laat onderzoeken of de spoorbeheerder dergelijke klussen wel aankan. Donderdag werd bekend dat de werkzaamheden aan de sporen in Utrecht minstens 30 miljoen euro meer gaan kosten dan de begrote 270 miljoen.

De verbouwing van Utrecht Centraal, daags voor de opening van een nieuw deel van het station voor reizigers. Beeld ANP
De verbouwing van Utrecht Centraal, daags voor de opening van een nieuw deel van het station voor reizigers.Beeld ANP

Vliegtuigvleugel

Donderdag werd bekend dat een stuk van een vliegtuigvleugel, aangespoeld op het eiland Réunion in the Indische Oceaan, 'vrijwel zeker' afkomstig is van een Boeing 777. Het is een belangrijke nieuwe aanwijzing in de zoektocht naar de MH370. De MH370 is namelijk de enige Boeing 777 die boven zee vermist is geraakt. De nabestaanden zijn sceptisch: 'Niemand heeft ooit bevestigd dat alle passagiers daadwerkelijk aan boord zijn gegaan.' (+)

Politieagenten dragen een wrakstuk op het eiland Réunion. Beeld EPA
Politieagenten dragen een wrakstuk op het eiland Réunion.Beeld EPA

Opleidingsniveau

Na bloeddruk heeft vooral het opleidingsniveau invloed op dementie, leest Asha ten Broeke in een persbericht van het Erasmus MC. Maar is een lage opleiding in de praktijk een 'vermijdbaar' onderdeel van iemands leefstijl, vraagt de columniste zich af. (+)

null Beeld ANP
Beeld ANP

Richard Wagner

Het was een krachttoer, maar het Richard-Wagner-Museum in het Duitse Bayreuth is eindelijk heropend. Duik in de geschiedenis van Haus Wahnfried en zie: zelfs het foute verleden komt aan bod. (+)

Museum-Richard-Wagner in Bayreuth is heropend. De glazen nieuwbouw. Beeld Ivo van der Bent
Museum-Richard-Wagner in Bayreuth is heropend. De glazen nieuwbouw.Beeld Ivo van der Bent

Top Gear

Jeremy Clarkson, Richard Hammond en James May - de voormalige presentators van het populaire BBC-programma Top Gear - hebben een deal gesloten met Amazon om een vergelijkbare autoshow te maken. (+)

James May, Jeremy Clarkson en Richard Hammond, de presentatoren van Top Gear. Beeld EPA
James May, Jeremy Clarkson en Richard Hammond, de presentatoren van Top Gear.Beeld EPA

Platte grap

Richard Groenendijk (42), cabaretier en presentator, vertelt het liefst ontroerende verhalen. Maar die gedijen het best bij een platte grap. V. legt Groenendijk dilemma's voor. (+)

Richard Groenendijk. Beeld Frank Ruiter
Richard Groenendijk.Beeld Frank Ruiter

Muis

De oorlog tegen de muis in het huis van Peter Buwalda escaleert. De muis trapt nergens in en trippelt nog vrolijk rond. 'Vorig weekeinde was er nog sprake van zo'n snelle oplossing, te weten een huurmoordenaar in de vorm van Suzy's neefje. Die jongen beschikt over een zogeheten BB-gun, een Tarik Z.-achtig luchtdrukpistool waaruit plastic kogeltjes komen. Daarop zaten in die fase de muis noch ik te wachten.' (+)

null Beeld ANP
Beeld ANP

Kamperen bij de boer

Is het kamperen bij de boer of een coming of age? In Reusel wordt door jongeren van de vrijheid geproefd en worden grenzen verkend. (+)

null Beeld Tom van Limpt
Beeld Tom van Limpt

Grasmaaier

Sterre Lindhout kijkt tot op het bot vertederd naar een grasmaai-robot. 'Mijn broertje wist te vertellen dat dit soort grasmaaiertjes 'uit zichzelf naar hun laadstationnetje rijden als hun energie bijna op is.' Dat roerde me haast tot tranen toe het moest niet gekker worden. Het is maar goed dat ik zo'n ding niet bezit, dacht ik, want dan zou ik in staat zijn op een koude nacht de tuin in te sluipen om een dekentje over hem heen te leggen.' (+)

Artikelen met een 'plus'-teken zijn vrij toegankelijk voor abonnees van de Volkskrant. Geen abonnee? Geen nood, hier kunt u de Volkskrant twee weken gratis proberen. Zonder verplichtingen.

Een grasmaai-robot. Beeld ANP
Een grasmaai-robot.Beeld ANP
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden