Alvast tien artikelen uit de krant van morgen

Elke avond om 22.00 uur op Volkskrant.nl: alvast tien artikelen uit de krant van morgen. Met vandaag: de column van Bart Jungmann, journalist Teun van de Keuken tegenover Marqt-directeur Quirijn Bolle, en Freek Salm.

Redactie
OCD Love *****. Beeld Regina Brocke
OCD Love *****.Beeld Regina Brocke

Ministers van Financiën verdeeld

Nu Griekenland verrast door aan de ene na de andere eis gehoor te geven, komt de verdeeldheid in de Eurogroep steeds duidelijker aan het licht. Haviken en duiven komen niet tot elkaar. (+)

'Plus'-teken?

Artikelen met een 'plus'-teken zijn vrij toegankelijk voor abonnees van de Volkskrant. Geen abonnee? Geen nood, hier kunt u de Volkskrant twee weken gratis proberen. Zonder verplichtingen.

Griekse minister van Financiën Euclid Tsakalotos. Beeld epa
Griekse minister van Financiën Euclid Tsakalotos.Beeld epa

Nachtelijk ritje met pick-up truck kost vriend (19) van bestuurder het leven

Een 19-jarige man uit het Zuid-Hollandse De Lier is zondag overleden aan de gevolgen van een bizar ongeval. De man lag zaterdagochtend samen met een vriend te slapen in de laadbak van een pick-up truck toen een andere vriend met het voertuig ging crossen. Onderweg werden beide slapende mannen tegelijkertijd uit de auto geslingerd, met ernstige verwondingen tot gevolg.

Ambulancepersoneel verzorgt een van de slachtoffers. Beeld anp
Ambulancepersoneel verzorgt een van de slachtoffers.Beeld anp

Premier Maleisië bungelt door fraude

Zo'n 600 miljoen euro aan Maleisisch overheidsgeld zou via het investeringsfonds 1MDB en enkele bankrekeningen in Zwitserland en Singapore zijn doorgesluisd naar privérekeningen van de premier. Dat is onthuld door de The Wall Street Journal, die de bank-afschriften erbij leverde.

Premier Najib Razak. Beeld ap
Premier Najib Razak.Beeld ap

Waartoe een overhemd in staat is

Bart Jungmann in zijn column over overhemden: 'Het is een vorm van beschaafde vrijetijdskleding die van mannen een meneer maakt. Stoer maar gedistingeerd. Haal Bernard Hinault van zijn tractor in Bretagne, trek hem dat overhemd aan en hij is een seigneur.' (+)

Christian Prudhomme in een blauw overhemd. Beeld reuters
Christian Prudhomme in een blauw overhemd.Beeld reuters

Over knollen en citroenen

Quirijn Bolle van biologische supermarkt Marqt en journalist Teun van de Keuken kruisen de degens. Verkoopt Bolle holle frasen of was Van de Keuken niet netjes in zijn kritische columns? (+)

Teun van de Keuken tegenover Quirijn Bolle, directeur van Marqt. Beeld Ivo van der Bent
Teun van de Keuken tegenover Quirijn Bolle, directeur van Marqt.Beeld Ivo van der Bent

Van Persie doet goedbetaalde stap terug

Een maand geleden filosofeerde Robin van Persie al openlijk over een stap terug uit de Europese voetbaltop. 'Dat ik aan spelen toekom, is voor mij het belangrijkste', sprak de aanvoerder van Oranje op 12 juni, na de interland Letland - Nederland. (+)

Robin Van Persie. Beeld afp
Robin Van Persie.Beeld afp

Boekenapp laat voor lezers én schrijvers te wensen over

Onlangs introduceerde Bruna Bliyoo, een app waarmee je voor een tientje per maand oneindig boeken of tijdschriften kunt lezen. Het aanbod is nog klein en auteurs roeren zich.

null Beeld
Beeld

'Hallo, wat gaan we doen?'

Naam maakte Freek Salm in de Amsterdamse Baarsjes, waar de wijk onder zijn leiding weer bewoonbaar werd. Op zijn manier: recht op het doel af, kort door de bocht. Salm deelt uit en kan incasseren. Je moet van goede huize komen om hem opzij te zetten. Een rotzak, noemen ze hem, maar wel een met het hart op de goede plek. (+)

Freek Salm, laatste avond in de Vluchtkerk. Beeld Ad Nuis
Freek Salm, laatste avond in de Vluchtkerk.Beeld Ad Nuis

Slotweekend Julidans

Met gedurfde hoogvliegers als Jan Fabre en Sharon Eyal & Gai Behar blijft Julidans een festival om naar uit te zien. Toen Julidans als een nachtkaars leek uit te doven, was er het zinderend originele en extreem precies uitgevoerd OCD Love.

OCD Love. Beeld Regina Brocke
OCD Love.Beeld Regina Brocke

Mary

Aaf Brandt Corstius in haar column over Mary J. Blige: 'Halverwege een lied keek Mary ineens naar beneden, naar haar zo te zien ook echte borsten, die losjes in hun leren verpakking lagen, en propte ze weer even goed. Zodat ze er niet uitvielen.' (+)

Mary J. Blige. Beeld afp
Mary J. Blige.Beeld afp
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden