Alvast tien artikelen uit de krant van morgen

Elke avond om 22.00 uur op Volkskrant.nl: alvast tien artikelen uit de krant van morgen. Met vandaag: redenen waarom je oprecht van R. Kelly mag houden, schaatser Koen Verweij, die afgelopen zomer te veel gefeest heeft en de column van Peter Buwalda.

Wim de Bie.Beeld Frank Ruiter

Energiemaatschappij GDF Suez start dit voorjaar met de bouw van twee zonneparken rond twee bestaande fossiele centrales in Nijmegen en Zwolle. Op de twee locaties worden samen 7.500 zonnepanelen geplaatst waarvan 4.000 in Nijmegen. Met een vermogen van elk ongeveer één megawatt behoren ze volgens GDF tot de grootste zonneparken van het land.

De ebolahospitaals in Liberia zijn leeg, maar echt ebola-vrij kan het land op zijn vroegst pas over 41 dagen zijn: twee maal de incubatieperiode voor ebola.

Goed nieuws voor de vrouw: de overgang heeft (evolutionair) nut. Althans, dat leiden onderzoekers van de universiteiten van York en Exeter af uit onderzoek naar orka-oma's. Voor zover bekend kennen alleen de mens en twee walvissoorten (de orka en de Indische griend) zoiets als een menopauze. Andere diersoorten hebben niet lang meer te leven als ze geen nageslacht meer kunnen produceren.

Elma Drayer, neerlandicus en journalist, stelt: 'Als dit land nou eens wat minder tijd verdeed aan het weren van bejurkte predikers wier denkbeelden toch wel binnensluipen? En meer morele steun verleende aan politici die deze denkbeelden trachten te bestrijden? Ze verdienen het.' (+)

Volgende week is het International R. Kelly Day. V legt uit waarom de koning van de zijdenlakengladde r&b gerust serieus genomen kan worden. (+)

R. Kelly.Beeld George Pimentel

Koen Verweij is de titelverdediger bij het WK allround in Calgary. Die prijs prolongeren, wordt lastig. Te veel gefeest na het succes van 2014. 'Joeskov en Kramer gaan hier records schaatsen.' (+)

Van Kooten en De Bie wisten wel raad met waanzin, het thema van de Boekenweek. Ja, het is lekker om een outcast-figuur te spelen, zegt Wim de Bie (75). Leest u hier de keuzen van De Bie. (+)

Peter Buwalda hecht zich aan goed gastheerschap: 'Meteen voerde ik uit wat me nog niet eens te binnen was geschoten: klang, fiets tegen de gevel, met een koprol door de schuifdeur en als een assemblagerobot langs de vakken voor de dish die ik in die jaren drie keer per week op tafel zette: spinaziepasta 'Het Student'.' (+)

De traditionele Belgische duivenmelker, met zijn zelfgebouwde duivenkot en zijn blauwe kiel, is gedoemd om te verdwijnen. De duivenmelkers die de jonge Belgische fotografe Liza Van der Stock het afgelopen jaar fotografeerde, waren de pensioenleeftijd vaak ver voorbij en hadden geen zicht op opvolgers. Het is de vraag of dat erg is.

'Het eind van het Boer zoekt vrouw-seizoen ligt in het verschiet en misschien is dat maar goed ook', vindt Aaf Brandt Corstius. 'Misschien is het tijd voor een serie over wat zich afspeelt als de boer zijn vrouw gevonden heeft.' (+)

Beeld Liza Van der Stock
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden