Alvast tien artikelen uit de krant van morgen

Elke avond om 22.00 uur op Volkskrant.nl: alvast tien artikelen uit de krant van morgen. Met vandaag: de politie ziet de stakingen tijdens het aankomende openingsweekend van de eredivisie als testcase, portretfotografe Robin de Puy reisde drie maanden door de VS en de NASA maakte een foto van the dark side of the moon.

Redactie
null Beeld Robin de Puy
Beeld Robin de Puy

Politie is het zat

Met de politieacties die het openingsweekeinde van de eredivisie treffen, willen de politiebonden niet alleen druk zetten op de cao-onderhandelingen. De staking moet ook duidelijk maken dat de politie te veel tijd en middelen kwijt is aan voetbalwedstrijden. Dat er vier duels worden gespeeld zonder politie-inzet, zien ze als een testcase. Ook los van de cao-kwestie is politie inzet bij voetbal zat

Wilt u 's avonds bericht krijgen als de tien artikelen uit de krant van morgen klaarstaan? Klik in de Volkskrant-app op het silhouet rechtsboven en kies instellingen. Daar kunt u zich aanmelden voor onze berichtgeving.

Politiebewaking tijdens het nacompetitieduel tussen NAC Breda en Roda JC. Beeld anp
Politiebewaking tijdens het nacompetitieduel tussen NAC Breda en Roda JC.Beeld anp

Gletsjers smelten in recordtempo

Sinds de eeuwwisseling zijn ze sneller geslonken dan ooit in de afgelopen 120 jaar is gemeten. Dat blijkt uit onderzoek van de in Zürich gevestigde Wereld Gletsjer Waarnemingsdienst (WGMS), een databank met gegevens over gletsjers in alle delen van de wereld.

Stukken ijs breken af van de Perito Moreno gletsjer in Zuid-Argentinië. Beeld reuters
Stukken ijs breken af van de Perito Moreno gletsjer in Zuid-Argentinië.Beeld reuters

The dark side of the moon

Voer voor astronomen en voor fans van Pink Floyd, de Britse band die bijna 70 miljoen albums verkocht van The dark side of the moon (1973). Het deel van de maan dat vanaf de aarde onzichtbaar blijft, is duidelijk in beeld gebracht op deze foto van de NASA. Die toont de aarde en de 'achterkant' van de maan terwijl ze beide worden verlicht door de zon. Het beeld is vorige maand vastgelegd door een satelliet die zich zo'n 1,5 miljoen kilometer vanaf de aarde bevindt.

Foto's van de achterkant van de maan. Beeld NASA
Foto's van de achterkant van de maan.Beeld NASA

Elma Drayer

De reputatie van Amnesty International wordt steeds minder verheven, vooral als het om de vrouwenzaak gaat, schrijft Elma Drayer. 'Amnesty heeft zich lelijk heeft laten inpakken door de sekswerkerslobby - een internationale kongsi van bijdehante happy hookers, zelfbenoemde kenners, brave academici en feministen die de weg kwijt zijn.' (+)

Artikelen met een 'plus'-teken zijn vrij toegankelijk voor abonnees van de Volkskrant. Geen abonnee? Geen nood, hier kunt u de Volkskrant twee weken gratis proberen. Zonder verplichtingen.

Sekswerkers in Amsterdam demonstreren tegen de sluiting van raambordelen. Beeld anp
Sekswerkers in Amsterdam demonstreren tegen de sluiting van raambordelen.Beeld anp

Fotografe Robin de Puy

Met één motor, vijf schone onderbroeken en twee camera's trok veelgeprezen portretfotografe Robin de Puy (29) drie maanden door de VS. Een interview over de vlucht voor haar angsten en de wonderlijke ontmoetingen die dat opleverde. (+)

Fotografe Robin de Puy vertelt in dit interview over de angsten en wonderlijke ontmoetingen die ze had tijdens haar reis door de VS. Beeld Robin de Puy
Fotografe Robin de Puy vertelt in dit interview over de angsten en wonderlijke ontmoetingen die ze had tijdens haar reis door de VS.Beeld Robin de Puy

Dafne Schippers

De suggestieve berichten over afwijkende bloedwaarden in de Nederlandse atletiek, eerder deze week, hebben Dafne Schippers gegriefd. 'Ik vond het een heel erge belediging, omdat je opeens met een schuin oog wordt aangekeken. Terwijl je niets fout doet.' (+)

Dafne Schippers tijdens een training op de atletiekbaan op Papendal. Beeld anp
Dafne Schippers tijdens een training op de atletiekbaan op Papendal.Beeld anp

Peter Buwalda

Schrijver Peter Buwalda heeft 'zonder gekheid' een zwak voor Haro Kraak. Ze lijken in niks op elkaar. 'Tijdens het pellen van een hardgekookt ei zong ik: 'Wat is Haro's grootste wens?/Kraken, maar dat snapt geen mens/Kan Haro op een blokfluit spelen?/Ja, daar kan hij ook op spelen.' (+)

Peter Buwalda heeft een 'schrijversblok'. Beeld
Peter Buwalda heeft een 'schrijversblok'.Beeld

George Baker

Hij staat zaterdag op het Dutch Valley Festival. George Baker (70), 'de foutste artiest van het land'. Voel hij zich miskend? 'Als ik geen adrenaline meer voel, ben ik dood.' (+)

George Baker Beeld Frank Ruiter
George BakerBeeld Frank Ruiter

Beter dan Red Bull

In Lessen in lekkers komt Chef-kok Jef Schuur met zijn eigen Jefs Powerjuice. 'Dit is mijn variant op al die ranzige Red Bull-achtige drankjes en cola.' (+)

null Beeld © Janssen R (109506)
Beeld © Janssen R (109506)

Sterre Lindhout

Zomercolumniste Sterre Lindhout liep over straat en dacht aan de Grande Dame van het Nederlands toneel, Ellen Vogel. 'Met deze generatie bejaarden sterft ook het gewoonheidsideaal uit.' (+)

Ellen Vogel Beeld anp
Ellen VogelBeeld anp

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden