Alvast tien artikelen uit de krant van morgen

Elke avond om 22.00 uur op Volkskrant.nl: alvast tien artikelen uit de krant van morgen. Met vandaag: de opening van de eerste zelfscansupermarkt, op zoek naar de waarheid over de sojaboon en een interview met Van Persie.

De Amerikanen stuurden voor de Apollomissies in totaal drie moonbuggy's naar de maan. De voertuigen staan er nog steeds. Beeld NASA

Zelfscanner

De opening van het 81ste Amsterdamse Albert Heijn-filiaal, de eerste zelfscansupermarkt, dinsdagavond was om ten minste een reden speciaal: zelden zullen er meer vragen zijn gesteld bij zoiets alledaags als boodschappen doen. 'Als ik bloemen wil kopen, mevrouw, waar moet ik die dan afrekenen? En meneer, mijn bonuskaart, wanneer moet ik die scannen? Trouwens, kan ik hier ook kratten inleveren? Pardon, wat zegt u? Een Scan&Go-kassa? Wat is dat?' (+)

Aan de Weteringschans in Amsterdam opent vandaag een Albert Heijn zonder caissières. Het is de eerste supermarkt in Nederland waar uitsluitend via zelfscan kan worden betaald. Beeld Ton Koene

Rekentoets

Na lang aarzelen zet de PvdA het kabinet dan toch voor het blok: de sociaal-democraten trekken hun handen af van de rekentoets die vanaf dit schooljaar zou meetellen bij de eindexamens in het voortgezet onderwijs en het middelbaar beroepsonderwijs. Dat verpestte dinsdag de sfeer in de coalitie: de VVD reageerde zeer chagrijnig.

Sander Dekker, staatssecretaris van Onderwijs. Beeld ANP

Anbo

'Ik laat de Anbo niet kapot maken', zegt directeur-bestuurder Liane den Haan van ouderenbond Anbo. 'Er zijn 10 tot 12 dissidenten die onjuiste, misleidende informatie verstrekken aan de pers. Ze hebben de aanval op mij persoonlijk geopend en brengen schade toe aan de Anbo. Ze framen mij als mevrouw Poetin die dictatoriaal te werk gaat. Maar alles wat we nu doen, is drie jaar geleden al democratisch besloten.'

Directeur-bestuurder Liane den Haan en Rinus Tazelaar, voorzitter van de Raad van Toezicht van de ANBO, geven een toelichting op de onrust bij de Ouderenorganisatie. Beeld ANP

Seksrobot

Max Pam schrijft over seksrobots en vraagt zich af naar wie de seksrobots gemodelleerd moeten worden. 'Naar Kim Holland of moeder Maria? Naar Chantal Janzen of Wilma Mansveld? En krijgen vrouwen het recht om een harig macho-beest te bestellen, of blijft het bij de ideale schoonzoon van het type Epke Zonderland? Als de consument er behoefte aan heeft en bereid is ervoor te betalen, wordt dan alles toegestaan?' (+)

Beeld Thinkstock

Soja

Superfood, jubelen biowinkels. Puur vergif, schrijven voedings- goeroes. Op zoek naar de waarheid over de sojaboon. (+)

Beeld Colourbox

Honderdste interland

Het was altijd een droom van Robin van Persie, maar nu het zaterdag kan gebeuren, interesseert zijn honderdste interland hem niets. 'Het gaat maar om één ding: winnen.' (+)

Robin van Persie en Wesley Sneijder hand in hand. Kwaliteitstijd. De bal in de gaten houden en elkaar. Beeld Guus Dubbelman / de Volkskrant

Overhemdscheuren

De trend die door boze Franse vliegmaatschappijmedewerkers is gezet, verdient navolging, schrijft Nico Dijkshoorn. 'Zwijgend op iemand aflopen, handjes om de kraag van het overhemd en dan met een korte ruk de directeurtepels blootleggen. Weg is de autoriteit. Ik droom al heel lang van overhemdscheuren, maar ik durf het niet. In de trein heb ik het al 479 keer willen doen.' (+)

Personeelsdirecteur Xavier Broseta van Air France, de kleren van zijn lijf gescheurd, vlucht van een woedende menigte. Beeld AFP

Apollo-maanreizen

Duizenden vrijgegeven foto's, deels nooit eerder gepubliceerd, geven een rauw en realistisch beeld van de beroemde Apollo-maanreizen. (+)

De Amerikanen stuurden voor de Apollomissies in totaal drie moon buggy's naar de maan. De voertuigen staan er nog steeds. Beeld NASA

Los Lobos

Ze maken bloedstollend mooie muziek, hun nieuwe album bewijst dat. Maar waarom deed het succes van La bamba Los Lobos eigenlijk de das om? (+)

Los Lobos. Beeld Persdienst Los Lobos

Moeder

Columniste Aaf Brandt Corstius betrapt zichzelf op moederlijke gevoelens voor meisjes van twintig. Dat is niet zo raar, vindt ze zelf. 'Ik had hun moeder kunnen zijn. Ik betrap mezelf ook op nostalgische gedachten, zoals: ach ja, om vijf uur 's middags lunchen en over de liefde praten, dat doe je als je twintig bent.' (+)

Artikelen met een 'plus'-teken zijn vrij toegankelijk voor abonnees van de Volkskrant. Geen abonnee? Geen nood, hier kunt u de Volkskrant twee weken proberen voor slechts vijf euro. Zonder verplichtingen.

Pushbericht

Wilt u 's avonds bericht krijgen als de tien artikelen uit de krant van morgen klaarstaan? Klik in de Volkskrant-app op het silhouet rechtsboven en kies instellingen. Daar kunt u zich aanmelden voor onze berichtgeving.

Beeld Thinkstock
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2019 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden