Alvast tien artikelen uit de krant van morgen

Elke avond om 22.00 uur op Volkskrant.nl: alvast tien artikelen uit de krant van morgen. Met vandaag: een interview met zangeres Liesbeth List over het grimmige lot van haar moeder, de column van Willem Vissers en Nederlandse Syriëgangers hebben vaak psychische problemen.

Redactie
Paul Pogba (links) troost Andrea Pirlo. Beeld afp
Paul Pogba (links) troost Andrea Pirlo.Beeld afp

Op een dag ligt er een briefje van zoon of dochter: 'Ik ben naar Syrië, dag.' Marokkaanse ouders bespreken hoe ze dat kunnen voorkomen. De Volkskrant mocht twee besloten sessies bijwonen. Uit nieuw onderzoek blijkt dat vooral labiele jongeren voor de jihad kiezen.

De oud-spelers die zaterdag op uitnodiging van de UEFA in Berlijn zijn voor de finale van de Champions League, herkennen hen niet eens. Maar de bestuurders zijn in hetzelfde hotel al druk bezig met de vraag wie de nieuwe leider van de FIFA moet worden. (+)

'Plus'-teken?

Artikelen met een 'plus'-teken zijn vrij toegankelijk voor abonnees van de Volkskrant. Geen abonnee? Geen nood, hier kunt u de Volkskrant twee weken gratis proberen. Zonder verplichtingen.

De bestuursvoorzitters van de in opspraak geraakte Deutsche Bank stappen op. Het geldt als een enorme schok voor het Duitse financiële establishment, vooral omdat tot nieuwe topman bij dit oer-Duitse instituut een Brit is benoemd.

Willem Vissers in zijn column over Pogba en Pirlo: 'Bijna mooier dan de tranen van Pirlo was de arm van Pogba. Het vermoeide, verdrietige hoofd van Pirlo rustte op de borst van reus Pogba, wiens donkere hand even kroelde door het haar van zijn teamgenoot bij Juventus.' (+)

Tijdens de Japanse bezetting van Nederlands-Indië zijn ook binnen interneringskampen vrouwen gedwongen tot prostitutie. De moeder van zangeres Liesbeth List (73) was een van hen. (+)

Liesbeth List. Beeld Frank Smits
Liesbeth List.Beeld Frank Smits

De nationale ploeg schreef in Canada historie in de almaar groeiende afdeling van de KNVB, meisjes en vrouwen.

Het theaterstuk Krapp's Last Tape krijgt twee sterren. Het stuk is secuur gemaakt en technisch soms verbluffend knap, maar ook zielloos.

Op het tweede gezicht: George van Houts. Theaterdirecteuren zagen er geen brood in. Maar het publiek omarmde de theaterstukken van Van Houts over de geldwolven van het moderne kapitalisme. Nu is er een festival. De Verleiders staat drie weken lang in de stadsschouwburg van Utrecht. (+)

George van Houts. Beeld Sanne De Wilde
George van Houts.Beeld Sanne De Wilde

Seks op recept, en dan ook nog om er kanker mee te voorkomen: het klinkt te mooi om waar te zijn. Toch wijst onderzoek uit dat mannen die vaak een zaadlozing hebben later minder risico lopen op prostaatkanker. Maar prostaatkankercellen zijn toch afhankelijk van testosteron om te groeien? En testosteron heeft toch weer te maken met je libido? In de gezondheidsrubriek: helpt veel seks echt tegen prostaatkanker? (+)

Aaf Brandt Corstius in haar column over Lionel Messi: 'Begin dit jaar had Messi ineens een hele sleeve, zo'n mouw van inkt die stoere mannen op hun arm hebben. En dat past niet bij Messi. Dat past niet bij míjn Messi.'

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden