Alvast tien artikelen uit de krant van morgen

Elke avond om 22.00 uur op Volkskrant.nl: alvast tien artikelen uit de krant van morgen. Met vandaag: Meat Free Monday, vliegtuigramp en dure postzegels.

Studenten wachten in het universiteitsrestaurant de Refter op hun warme maaltijd zonder vlees. Beeld Marcel van den Bergh / de Volkskrant
Studenten wachten in het universiteitsrestaurant de Refter op hun warme maaltijd zonder vlees.Beeld Marcel van den Bergh / de Volkskrant

Meat Free Monday op Radboud Universiteit

Eens in de week geen vlees in de kantine: de Radboud Universiteit begon er deze week mee (+). De ene student waant zich in de (vegetarische) hemel, de ander vindt het maar nare betutteling.

Berichtgeving

Wilt u 's avonds bericht krijgen als de tien artikelen uit de krant van morgen klaarstaan? Klik in de Volkskrant-app op het silhouet rechtsboven en kies instellingen. Daar kunt u zich aanmelden voor onze berichtgeving.

Een student krijgt zijn maaltijd in de kantine van de Radboud Universiteit. Beeld Marcel van den Bergh / de Volkskrant
Een student krijgt zijn maaltijd in de kantine van de Radboud Universiteit.Beeld Marcel van den Bergh / de Volkskrant

Twitst en speculaties over vliegramp in Egypte

Er heerst steeds meer verwarring over de oorzaken van de ramp met het Russische vliegtuig dat zaterdag in de Sinaï neerstortte, waarbij alle 224 inzittenden om het leven kwamen. De Russische chartermaatschappij Metrojet opperde maandag dat het toestel door iets 'van buitenaf' is geraakt. Maar een lid van de commissie die onderzoek doet naar de toedracht van de ramp, sloot dat uit.

Plus-teken

Artikelen met een 'plus'-teken zijn vrij toegankelijk voor abonnees van de Volkskrant. Geen abonnee? Geen nood, hier kunt u de Volkskrant twee weken proberen voor slechts vijf euro. Zonder verplichtingen.

null Beeld epa
Beeld epa

Postzegel wordt snel duurder

De postzegelprijs stijgt in Nederland harder dan in omringende landen. In tien jaar tijd werd de zegel bijna 50 procent duurder. Hierdoor is Nederland van goedkoop land inmiddels in de Europese middenmoot beland.

null Beeld
Beeld

Column Caspar Janssen

Ik denk weleens dat een licht melancholisch - en pessimistisch - levensgevoel het kenmerk is van de gemiddelde natuurliefhebber (+). Tot aan het begin van de jaren negentig had hij daarbij de feiten ook nadrukkelijk aan zijn zijde. Want de soortenrijkdom is bijna nergens ter wereld zo gekelderd als in Nederland, sinds het begin van de vorige eeuw.

Vraag de gemiddelde Nederlander naar zijn favoriete natuur en hij begint over het agrarische cultuurlandschap. Beeld Harry Cock / de Volkskrant
Vraag de gemiddelde Nederlander naar zijn favoriete natuur en hij begint over het agrarische cultuurlandschap.Beeld Harry Cock / de Volkskrant

Nederland blijkt in bezit van eigen Sagrada Familia

Over de vraag of het een mooi gebouw is, lopen de meningen uiteen. Maar de basiliek Sint Bavo in Haarlem is in elk geval volkomen verkeerd gesitueerd (+), daarover is iedereen het wel eens: net buiten het centrum van Haarlem in een niet al te luisterrijke buurt waar mogelijk ook nog eens de wind- en rotgevoelige populieren worden omgehakt.

De basiliek Sint Bavo aan de Leidsevaart in Haarlem. Beeld
De basiliek Sint Bavo aan de Leidsevaart in Haarlem.Beeld

Blind schrijft Van Persie voorlopig af

In korte, puntige zinnetjes legt Danny Blind maandag uit waarom er in elk geval een voorlopig einde is gekomen aan de interlandcarrière van de topscorer aller tijden, tevens reserveaanvoerder van het Nederlands elftal. Robin van Persie is 'niet scherp' meer en 'niet fris' en hij voldoet evenmin aan de wetten van het topvoetbal zoals de bondscoach ze bij Oranje hanteert.

Bondscoach Danny Blind heeft ervoor gekozen Robin van Persie voorlopig niet op te roepen voor Oranje. Beeld anp
Bondscoach Danny Blind heeft ervoor gekozen Robin van Persie voorlopig niet op te roepen voor Oranje.Beeld anp

Land van afkomst

Welke rol speelt afkomst in Nederland? Robert Vuijsje onderzoekt het in een reeks interviews (+). Voormalig atlete Nelli Cooman ( 51 ): 'Bij mij ging het altijd anders dan bij de rest.'

Nelli Cooman. Beeld Robin de Puy
Nelli Cooman.Beeld Robin de Puy

Markt met paarden, kan dat nog?

Het is pas vijf uur in de morgen en nog donker, maar op de paardenmarkt van Hedel (+) krioelt het al van de mensen. Handelaren en toeschouwers drentelen langs ruim duizend paarden en pony's die staan uitgestald in de hoofdstraat van het Gelderse dorp langs de Maas.

Paardenfeesten: vreugde of mishandeling? Beeld Marcel van den Bergh / de Volkskrant
Paardenfeesten: vreugde of mishandeling?Beeld Marcel van den Bergh / de Volkskrant

Conceptman

Conceptmaker Scato van Opstall bespreekt om de week geslaagde en minder geslaagde communicatiepogingen (+) van merken en instanties. Deze week: er wordt veel onderzoek gedaan in de reclamewereld. Ook veel zinloos onderzoek.

Werken grote dieren beter dan kleine dieren? Beeld
Werken grote dieren beter dan kleine dieren?Beeld

Column Sylvia Witteman

Sylvia Witteman besloot de dieren in Artis toch lekker namen te geven (+).
'Elk dier fluisterde ik zijn rechtmatige naam toe. Ze waren er allemaal heel blij mee. Alleen een van de stokstaartjes, die ik Zeno had genoemd, bleef chagrijnig kijken. Toen heb ik er maar Gijs van gemaakt. Waarom ook niet? Zoiets kan best in overleg.'

Een klein girafje gaat voor het het eerst naar buiten in dierentuin Artis in Amsterdam. Beeld anp
Een klein girafje gaat voor het het eerst naar buiten in dierentuin Artis in Amsterdam.Beeld anp

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden