Alvast tien artikelen uit de krant van morgen

Elke avond om 22.00 uur op Volkskrant.nl: alvast tien artikelen uit de krant van morgen. Met vandaag Marco Borsato, dieren trekken naar de stad en Genen veraden leeftijd.

Beeld WassinkLundgren

Corruptie binnen de douane

Een politiemol bij de Landelijke Eenheid in Oost-Brabant, een corrupte grensbewaker op Schiphol en een omvangrijke omkoopzaak in de Rotterdamse haven. In een paar maanden tijd zijn op cruciale plekken personen aangehouden die worden verdacht van het samenspannen met criminelen.

Artikelen met een 'plus'-teken zijn vrij toegankelijk voor abonnees van de Volkskrant. Geen abonnee? Geen nood, hier kunt u de Volkskrant twee weken proberen voor slechts vijf euro. Zonder verplichtingen.

De douane had in november zeker 3000 kilo cocaïne onderschept in de Rotterdamse haven. Beeld anp

Genen verraden mogelijk 'biologische leeftijd'

De 'biologische leeftijd' bestaat dus écht. Onderzoekers uit onder meer Rotterdam hebben de vinger gelegd op liefst 1.497 genen die anders afgesteld raken naar mate we ouder worden. Dat opent de deur naar bloedtests die bepalen hoe oud ons lichaam is, leefstijladviezen op maat en nieuwe manieren om langer gezond te blijven.

De 100-jarige Don Pellman brak vorige maand op de atletiekbaan liefst vijf wereldrecords voor 100-plussers. Beeld Chris Stone

China: tijd om normaal te doen

De Chinese economie schakelt van de hoogste versnelling terug naar 'het Nieuwe Normaal'. Gelukkig maar, want van het snel in elkaar zetten van goedkope troep raak je maar opgefokt. (+)

Portret van Ma Yongijan (links) en Gan Huileis (rechts) in de kozijnenfabriek. Beeld Judith Baas

Column Willem Vissers

Kijkende naar Wolfsburg - PSV of naar gebral in Steenbergen, doemen variaties op van hetzelfde thema. Angstig land, Nederland. Meer in zichzelf gekeerd dan voorheen, bang voor buiten, de deur op een kier. (+)

Een staande ovatie in de 14e minuut door de Vitesse-supporters als steun voor de ernstig zieke Johan Cruyff. Beeld anp

Wat doen al die wilde dieren plotseling in Amsterdam?

Dieren trekken naar Amsterdam, omdat het daar voor wilde beesten sinds kort extreem goed toeven is. Hoe is dat zo gekomen? Stadsecologen schreven een boek. De Volkskrant ging mee op safari. (+)

Wilde dieren in de stad. Beeld Agnes Loonstra

Skeeleraars gaan voor olympisch goud op het ijs

Team Stressless is de eerste schaatsploeg die bestaat uit rijders die ook skeeleren. Jan Blokhuijsen hervond er zijn liefde voor schaatsen. 'Skeeleraars hebben een natuurlijke gave om het beste in elkaar boven te brengen.' (+)

De Amerikaanse Heather Richardson (L), Sara Sayasane (C) en Brittany Bowe. Beeld reuters

Messcherp zingende Borsato verveelt geen moment (****)

Het concept Symphonica In Rosso - artiest met orkest en gasten badend in vurige lichtshow - werd negen jaar geleden voor het eerst om Marco Borsato heen getimmerd in de Arnhemse Gelredome. Mooi dat Borsato in de Ziggo Dome opnieuw mag stralen in roodgloeiend licht, na een turbulente tijd van ziekte en ellende. Zijn enorme oeuvre biedt genoeg afwisseling en spektakel schrijft Robert van Gijsel.

Marco Borsato tijdens een van de concerten van Symphonica In Rosso in Ziggo Dome. Beeld anp

Op het tweede gezicht: Anne-Marie Stordiau

De moord op Fortuyn, de Schipholbrand, de opkomst van Wilders. Twintig jaar lang loodste directeur voorlichting Anne-Marie Stordiau haar ministers van Justitie door politieke crises. Ze is verslaafd aan haar iPad, de waan van de dag én haar altviool. Nu vertrekt ze naar Londen. Lees hier meer over de grande dame van het Haagse politieke circuit. (+)

Anne-Marie Stordiau had eigenlijk musicus willen worden, maar haar echtgenoot en vioolleraar zei dat ze beter iets anders kon doen. Beeld An-Sofie Kesteleyn

Kunnen overleden mensen worden opgezet?

In Nederland verbiedt de wet het conserveren van overledenen. Alleen leden van het koninklijk huis, personen die in het buitenland begraven willen worden en mensen die hun lichaam ter beschikking hebben gesteld van de wetenschap mogen worden gebalsemd. Het conserveren van overledenen mag dus niet, maar kan het? Kunnen overleden mensen worden opgezet? (+)

Een menselijke lichaam, behandeld volgens de plastinatiemethode van Gunther von Hagens, op de tentoonstelling BODY WORLDS & The Story of the Heart in Amsterdam. Beeld anp

Column Aaf Brandt Corstius

Voor het eerst in jaren ging Aaf op zaterdagavond naar een pas uitgekomen blockbuster: The Martian. Ze wil niet te veel onthullen over de film, want hij duurt tweeënhalf uur en hij is verschrikkelijk saai. 'Dus als u dan ook nog het hele verhaal weet, is hij helemaal niet meer vol te houden.' Er is in ieder geval geen humor op Mars. (+)

Matt Damon in de film The Martian. Beeld ap

Wilt u 's avonds bericht krijgen als de tien artikelen uit de krant van morgen klaarstaan? Klik in de Volkskrant-app op het silhouet rechtsboven en kies instellingen. Daar kunt u zich aanmelden voor onze berichtgeving.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@volkskrant.nl.