Alvast tien artikelen uit de krant van morgen

Elke avond om 22.00 uur op Volkskrant.nl: alvast tien artikelen uit de krant van morgen. Met vandaag: de arrestatie van Omar Al-Bashir gaat waarschijnlijk mislukken, de column van Willem Vissers en een interview met onderzoeker Hans Clever.

Drs. P in 1976. Beeld anp
Drs. P in 1976.Beeld anp

Griekenland overleg muurvast

Griekenland weigert in de pensioenen te snijden: die zouden nog het enige sociale vangnet zijn. Staat de gepensioneerden echt het water aan de lippen?

Tekst loopt door onder foto.

'Plus'-teken?

Artikelen met een 'plus'-teken zijn vrij toegankelijk voor abonnees van de Volkskrant. Geen abonnee? Geen nood, hier kunt u de Volkskrant twee weken gratis proberen. Zonder verplichtingen.

Gepensioneerden demonstreren begin april in Athene voor een verhoging van de pensioenen. Beeld Orestis Panagiotou / EPA
Gepensioneerden demonstreren begin april in Athene voor een verhoging van de pensioenen.Beeld Orestis Panagiotou / EPA

Kleine kans op arrestatie Omar Al-Bashir

Een poging om president Omar al-Bashir van Soedan gearresteerd te krijgen, zal waarschijnlijk mislukken. Tegen Bashir loopt al jaren een arrestatiebevel van het Internationaal Strafhof (ICC) in Den Haag. De Soedanese president is in Zuid-Afrika, voor een topbijeenkomst van de Afrikaanse Unie (AU).

Tekst loopt door onder foto.

Omar al-Bashir. Beeld epa
Omar al-Bashir.Beeld epa

VNL is geen Geert Wil-niks

VoorNederland (VNL) wil een volwaardige democratische ledenpartij worden. Het streven is voor 1 januari 1000 leden te hebben, zodat de partij voor de wettelijke subsidie van politieke verenigingen in aanmerking komt. Daarna ligt een draaiboek klaar waarin een regionale 'uitrol' en een jongerenafdeling mogelijk zijn. (+)

Tekst loopt door onder foto.

Bram Moszkowicz tijdens de persconferentie van de politieke partij VNL. Beeld anp
Bram Moszkowicz tijdens de persconferentie van de politieke partij VNL.Beeld anp

Even lachen samen

Willem Vissers in zijn column: 'Het was gezellig in de groepsapp. Poetin postte nog even de foto van hemzelf en de Nederlandse koning Willem-Alexander, in het Holland House in Sotsji, vorig jaar voor de Winterspelen. Die foto deelden ze nog geregeld. Willy, zoals ze hem noemden, met een grote pils proostend met Poetin, een paar weken voordat de tanks van Poetin de Krim binnenrolden. Het was elke keer weer lachen, als die foto oplichtte in het scherm.' (+)

Tekst loopt door onder foto.

President Vladimir Poetin, koning Willem-Alexander en koningin Máxima drinken heffen het glas in het Holland House in Sotsji, februari 2014. Beeld epa
President Vladimir Poetin, koning Willem-Alexander en koningin Máxima drinken heffen het glas in het Holland House in Sotsji, februari 2014.Beeld epa

As Big as the Sky **

Waar de creatie van Ai Weiwei smoel geeft aan As Big as the Sky, maken juist Noordegraafs noten zijn drama van een Nederlandse architect in China krachteloos. Componist Arnoud Noordegraaf strikt Ai Weiwei voor zijn opera As Big as the Sky. Helaas maken pakkend beeld en een spits libretto nog geen spannend drama. Het operastuk krijgt van de Volkskrant twee sterren.

Tekst loopt door onder foto.

null Beeld Ada Nieuwendijk
Beeld Ada Nieuwendijk

Bekend als team, maar wie is wie?

Nog één groepswedstrijd van de nationale vrouwenploeg, maandagnacht tegen Canada, en dan is duidelijk of er meer in zit op dit WK. Over een voetbalploeg die langzaam bekend wordt. (+)

Het nationale vrouwenteam. Beeld afp
Het nationale vrouwenteam.Beeld afp

Spijkerbroeken op maat

Waarom een nieuwe spijkerbroek kopen als je ook een oude kunt vermaken? Mick Keus maakt voor zijn klanten tweedehands Levi's 501 precies passend. (+)

Tekst loopt door onder foto.

De straf is voorbij voor Drs. P (1919 - 2015)

Heinz Polzer/Drs. P zag ouderdom als een straf. Tegen de Volkskrant zei hij in het voorjaar van 2010 dat hij niet had geklaagd als hij op zijn tachtigste was gestorven. Dan had hij de lichamelijke ongemakken en de degeneratie van de wereld niet mee hoeven maken. De straf is voorbij. Heinz Polzer is op 95-jarige leeftijd overleden. (+)

Tekst loopt door onder foto.

Drs. P in 1976. Beeld anp
Drs. P in 1976.Beeld anp

Weg met de hoofdlijnbestuurders

Een interview met Hans Clevers. Clevers was drie jaar president van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen. Nu is hij weer alleen onderzoeker, maar met een visie. Inhoud is alles. (+)

Tekst loopt door onder foto.

Hans Clevers in een lab in overleg op Hubrecht Instituut. Beeld Marcel van den Bergh / de Volkskrant
Hans Clevers in een lab in overleg op Hubrecht Instituut.Beeld Marcel van den Bergh / de Volkskrant

Macht

Aaf Brandt Corstius in haar column: 'Er zijn twee volwassenen die deze dagen de dienst uitmaken bij mij thuis, en nee, dat zijn niet mijn vriend en ikzelf. Het zijn Freek en Jill.'

Bioloog Freek Vonk. Beeld anp
Bioloog Freek Vonk.Beeld anp
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden