Alvast tien artikelen uit de krant van morgen

Elke avond om 22.00 uur op Volkskrant.nl: alvast tien artikelen uit de krant van morgen. Met vandaag: Aaf Brandt Corstius krijgt een boete, Fransen kunnen niet spellen en een interview met Herman van Loenhout (Armand).

Beeld Io Cooman

Kunnen de Nederlandse Antillen wel op eigen benen staan?

Sinds 2010 greep Nederland al in op Curaçao, Sint Maarten en Aruba. Nu volgt Sint Eustatius. Met verscherpte verhoudingen tot gevolg. Lokale autonomie, dat is waar het steeds om gaat. Gedeputeerde Chris Johnson van Saba vergeleek de verhoudingen in het koninkrijk met 'elkaar opvoeden'.

Tekst loopt door onder foto.

Beeld anp

Fransen maken zootje van hun taal

Het Frans is een moeilijke taal. Dat vinden de Fransen zelf ook. De gemiddelde Fransman blijkt slechts 45 procent van de belangrijkste spellingsregels te beheersen. Vijf jaar geleden was dat nog 51 procent. hoe nu verder?

Tekst loopt door onder foto.

Beeld epa

Bondsdag vervangt alle pc's na grote cyberaanval

Het Duitse parlement dreigt al zijn 20 duizend computers te moeten vervangen vanwege een spionagehack. De vijandige software heeft zich in een maand tijd diep in het systeem gevreten en kon tot nu toe niet worden verwijderd. Over de identiteit van de daders bestaat nog geen duidelijkheid, maar er wijzen sporen naar Rusland.

Tekst loopt door onder foto.

'Plus'-teken?

Artikelen met een 'plus'-teken zijn vrij toegankelijk voor abonnees van de Volkskrant. Geen abonnee? Geen nood, hier kunt u de Volkskrant twee weken gratis proberen. Zonder verplichtingen.

De Duitse Bondsdag.Beeld Hollandse Hoogte

Elma Drayer - Wat onderscheidt een jihadist?

Elma Drayer schrijft in haar column over het Islamitische themanummer van de LINDA: 'Zie, meteen is de toon heel wat minder geinig. Op de cover zie je Linda de Mol gestyled als was ze een nieuwbakken bekeerlinge: gehuld in grijsblauw sluiergewaad, de blonde lokken nauwelijks zichtbaar, voor haar doen bescheiden opgemaakt, de ogen zorgelijk, de mond in een zedige streep.'

Tekst loopt door onder foto.

Beeld LINDA

Wat is er vermoeiend aan muze zijn?

Een muze helpt een kunstenaar en inspireert, maar waar ze verschijnt, liggen de hardnekkige clichés op de loer. Hoe de inspirator is uitgegroeid tot misverstand.

Tekst loopt door onder foto.

Marlene Dumas, De muze is moe, 1994. In bezit van Museum de Lakenhal, Leiden.

Hiddink hangt de positivo uit

Een paar zinnen dacht Guus Hiddink gisteravond in het Skonto stadion in Riga nodig te hebben om de kater van vrijdag, toen Oranje zo smadelijk van de Verenigde Staten verloor (3-4), weg te spoelen. 'We lieten het op het laatst lopen, het waren doelpunten in de 89ste en 90ste minuut toen we een aantal experimentjes probeerden', zo gaf de bondscoach blijk van een bewonderenswaardig relativeringsvermogen op de vooravond van het cruciale treffen met Letland.

Tekst loopt door onder foto.

Beeld anp

Noem het geen comeback, want Armand is nooit weggeweest

Noem het geen comeback, want hij is nooit weggeweest. Vandaag verschijnt het nieuwe album van Herman van Loenhout, ofwel Armand (69), een coveralbum met liedjes die géén Ben ik te min zijn. Een interview over vrouwen, mode en Lucky Fonz III.

Tekst loopt door onder foto.

Beeld Frank Ruiter

Peter Buwalda - Een lange, zure preek over mij

Peter Buwalda haalt herinneringen op aan zijn schooltijd: 'De enige die lachte, vet, honend, was Frank Stützer. Maar die kwam uit Duitsland. Verder wist iedereen: niet goed. En het was ook niet goed. Het was slecht.'

Tekst loopt door onder foto.

Beeld Thinkstock

Big smile

Geslaagd, gezakt of herexamen. Ruim 200 duizend eindexamen-kandidaten kregen gisteren het allesbepalende telefoontje. Io Cooman fotografeerde een verbaasde scholier in Reeuwijk.

Tekst loopt door onder foto.

Beeld Io Cooman

Aaf Brandt Corstius - Blauw op straat verbroedert

Aaf Brandt Corstius krijgt een boete, maar krijgt steun van voorbijgangers op straat: 'Werkelijk iedere voorbijganger riep iets wat in zijn belevingswereld als anarchistisch op te vatten was. 'FLAUW!', 'ACH NOU!', een ontzet 'VOOR FIETSEN?' of gewoon het goede oude 'Tsssss'.'

Beeld anp
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden