Alvast tien artikelen uit de krant van morgen

Elke avond om 22.00 uur op Volkskrant.nl: alvast tien artikelen uit de krant van morgen. Met vandaag: Volkskrantcorrespondent Kees Broere in Kamp Castor in Mali, een reportage vanaf het vliegveld in Düsseldorf en de succesformule van het nieuwe album van Kendrick Lamar.

Redactie
Familie en vrienden worden op de luchthaven in Düsseldorf opgevangen door een speciaal team van hulpverleners. Beeld Raymond Rutting/de Volkskrant
Familie en vrienden worden op de luchthaven in Düsseldorf opgevangen door een speciaal team van hulpverleners.Beeld Raymond Rutting/de Volkskrant

Een Airbus A320 van de Duitse luchtvaartmaatschappij Germanwings is vanochtend neergestort in de Franse Alpen, tussen Digne-les-Bains en Barcelonnette. Alle 150 inzittenden zijn om het leven gekomen.

Peter de Graaf was op het vliegveld in Düsseldorf, waar de 150 inzittenden van vlucht 4U9525 aan hadden moeten komen. 'Dan buigt de ene vrouw het hoofd naar beneden, de handen voor het gezicht. De andere vrouw begint nog harder te huilen. Ze krijgen papieren zakdoekjes aangereikt, voordat ze naar een taxi voor de vertrekhal worden geleid.' (+)

D66 behaalde een grote winst bij de verkiezingen. Dat kan tot ongelukken leiden, leert de recente praktijk en daarom trekt de partijtop de touwtjes aan, schrijft Natalie Righton. Niet tot ieders genoegen. Hoe D66 uitgroeide van hobby voor heren naar machtsmachine. (+)

Nico Dijkshoorn schrijft in zijn column over zijn nieuwe liefde: Angela Merkel. En dan vooral Angela Merkel in een geel colbertje: 'Colbert, alleen dat al. Welke vrouw draagt er nog een lekker stram vallende colbert? Nee, precies. Niemand.' (+)

Senator Thom de Graaf (L) en D66-leider Alexander Pechtold tijdens de landelijke uitslagenavond van de Provinciale Statenverkiezingen. Beeld anp
Senator Thom de Graaf (L) en D66-leider Alexander Pechtold tijdens de landelijke uitslagenavond van de Provinciale Statenverkiezingen.Beeld anp
De Duitse bondskanselier Angela Merkel en de Griekse premier Alexis Tsipras. Beeld EPA
De Duitse bondskanselier Angela Merkel en de Griekse premier Alexis Tsipras.Beeld EPA

Correspondent Kees Broere en fotograaf Sven Torfinn waren in Kamp Castor in Mali, vlak voor de crash van twee helikopterpiloten vorige week. Als de avond valt in Kamp Castor brengt dat soms heimwee met zich mee: 'Een moderne soldaat zou bijna weigeren op uitzending te gaan, als hij niet kan whatsappen met het thuisfront.' (+)

Hebben 45-plussers een mentaliteitsprobleem? De kans op een nieuwe baan voor werkloze 45-plussers is klein. Vanwege vooroordelen bij werkgevers duur, minder productief , maar ook door verkeerde verwachtingen bij ouderen, schrijft Jonathan Witteman. (+)

Robert van Gijssel ontleedt de hype rond het nieuwe album van Kendrick Lamar, To Pimp A Butterfly. 'Toch kan die beproefde reclamestunt de Lamar-hype niet afdoende verklaren. Er moet meer aan de hand zijn met een plaat die een nieuw record vestigde op Spotify: bijna 10miljoen keer beluisterd in één dag. Is Lamar dan groot nieuws omdat een goede hiphopplaat zeldzaam is?' Hij geeft het album vier sterren. (+)

Nederlandse militairen verbranden 's ochtends vroeg hun afval tijdens een verkenningsmissie in de woestijn. Beeld Sven Torfinn
Nederlandse militairen verbranden 's ochtends vroeg hun afval tijdens een verkenningsmissie in de woestijn.Beeld Sven Torfinn
Rapper Kendrick Lamar in 2013. Beeld anp
Rapper Kendrick Lamar in 2013.Beeld anp

De Amerikanen zijn meer te spreken over een televisie-president, dan over hun eigen president. Van de ondervraagden in een Reuters-Ipsons peiling zou 57 procent voorstander zijn van een president als Frank Underwood, uit de serie House of Cards. De waardering voor Underwood is aanzienlijk groter dan voor de enige echte president. President Obama blijft steken op 46 procent.

De Speld neemt fietsmandjes op de hak: 'Astrid (49) werd slachtoffer van de machtige mandjeslobby. Ze schreef het boek Memoires van een luie trut om andere fietsers te waarschuwen: 'Aanvankelijk denk je: handig, nu kan ik mijn spullen kwijt zonder een tas te hoeven dragen. Later zag ik de keerzijde. Mensen die hun trein misten of onnodig ver moesten lopen. Door mijn mandje. Ik kon dat niet meer aan mijn kinderen uitleggen.'

In de WiBra vraagt Aaf Brandt Corstius zich af hoe je een whatsappgesprek het best kunt afsluiten: 'Maar in een sms of app kun je niet ineens 'Nou...' schrijven. Of: het kan wel, maar het heeft iets raars. Je kunt niet de subtiel afrondende toon aanslaan die je bij het praten wel kunt gebruiken als je 'Nou...' zegt, en daarom zou de ander jouw 'Nou...' bijvoorbeeld kunnen lezen alsof je ineens beledigd was om iets.' (+)

Artikelen met een 'plus'-teken zijn vrij toegankelijk voor abonnees van de Volkskrant. Geen abonnee? Geen nood, hier kunt u de Volkskrant twee weken gratis proberen. Zonder verplichtingen.

Kevin Spacey als Frank Underwood in House of Cards. Beeld ap
Kevin Spacey als Frank Underwood in House of Cards.Beeld ap
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden