Alvast tien artikelen uit de krant van morgen

Elke avond om 22.00 uur op Volkskrant.nl: alvast tien artikelen uit de krant van morgen. Met vandaag: iedereen wil iets van Dafne Schippers, het nieuwe televisieseizoen en is Rob van de R. een beroepscrimineel?

Redactie
Dafne Schippers na haar overwinning. Beeld anp
Dafne Schippers na haar overwinning.Beeld anp

Dafne Schippers

Iedereen wil iets van Dafne Schippers, sinds ze wereldkampioen is op de 200 meter. Maar ze heeft het er graag voor over. Atletiek is immers de ideale sport. 'Ik heb nog geen uurtje voor mezelf gehad'. (+)

Dafne Schippers. Beeld Alexander Hassenstein/Getty Images for IAAF
Dafne Schippers.Beeld Alexander Hassenstein/Getty Images for IAAF

Bangkok

De Thaise politie heeft zaterdag een 28-jarige buitenlander gearresteerd die betrokken zou zijn geweest bij de bloedige bomaanslag in Bangkok. De explosie, bij een Hindoe-heiligdom midden in de hoofdstad, kostte op 17 augustus het leven aan twintig personen, vooral toeristen.

Mensen bidden bij het Erawan-heiligdom in Bangkok. Beeld reuters
Mensen bidden bij het Erawan-heiligdom in Bangkok.Beeld reuters

'Beroepsfraudeur'

Zijn naam duikt al jaren op bij faillissementen en malversaties. Velen zeggen door hem te zijn opgelicht. Vandaag doet de rechter uitspraak: is Rob van de R. een 'beroepsfraudeur'? (+)

Rob van de R. beweerde dat hij vliegtuigmaatschappij Dutchbird kon redden. Beeld ANP
Rob van de R. beweerde dat hij vliegtuigmaatschappij Dutchbird kon redden.Beeld ANP

Arme Alfred Schreuder

Arme Alfred. Arme Alfred Schreuder zei zaterdag, na de nederlaag in de derby tegen Heracles, dat hij nooit de handdoek zou werpen, schrijft Willem Vissers in zijn column. (+)

Alfred Schreuder. Beeld anp
Alfred Schreuder.Beeld anp

Het televisieseizoen is geopend

Daar zijn Matthijs, Jeroen en Humberto weer. Dat kan maar één ding betekenen: het televisieseizoen is geopend. Waar kijken we naar uit? V zet de hoogtepunten op een rij. (+)

null Beeld Lars Deltrap
Beeld Lars Deltrap

Tom Dumoulin

Twee keer keek Christopher Froome om nadat hij de leiding had genomen in de negende etappe van de Vuelta. De eerste keer was net voorbij een bocht. Hij zag niets en waande zich veilig. De tweede keer was vijftig meter voor de finish. Toen keek hij opeens in het gezicht van Tom Dumoulin. (+)

Tom Dumoulin. Beeld AFP
Tom Dumoulin.Beeld AFP

Zeeland Nazomerfestival

Op het Zeeland Nazomerfestival blijven de locaties verrassen. Het concert van Wende Snijders was een belevenis. Lees hier de volledige recensie van Volkskrantrecensent Hein Janssen.

Het toneelstuk Een zomerdag. Beeld Lex de Meester
Het toneelstuk Een zomerdag.Beeld Lex de Meester

Alexander Italianer

Ongeschikt als politicus, subliem als topambtenaar. Alexander Italianer (59) heeft vanachter zijn ondoorgrondelijke glimlach de top in Brussel bereikt. Morgen begint hij op een cruciaal moment als secretaris-generaal van de Europese Commissie. (+)

Alexander Italianer komt met een verhuisdoos zijn nieuwe kantoor binnen in Brussel. Hij begint morgen in zijn nieuwe functie van secretaris-generaal van de Europese Commissie. Beeld Jiri Buller
Alexander Italianer komt met een verhuisdoos zijn nieuwe kantoor binnen in Brussel. Hij begint morgen in zijn nieuwe functie van secretaris-generaal van de Europese Commissie.Beeld Jiri Buller

Zware rugzak

Nu overal de middelbare scholen weer zijn begonnen, wordt het tijd voor de kwestie van de zware tas op de iele puberrug. Ouders maken zich elk jaar weer zorgen: leidt dat gesjouw niet tot lichamelijke klachten? (+)

null Beeld ANP
Beeld ANP

Ragdoll

Aaf Brandt Corstius is op zoek naar een babypoesje om haar huishouden mee op te vrolijken. Eigenlijk wil ze gewoon een huis-tuin-en-keukenkat, maar ze besluit de raskat Ragdoll eens te googlen. 'Op de meeste wikipediapagina's hebben de auteurs hun best gedaan zo droog en encyclopedisch mogelijk te schrijven, met moeilijke woorden als 'aanvankelijk' ('Aanvankelijk zou Mickey Mouse de naam Mortimer krijgen'). Maar de schrijver van de ragdollwikipediapagina is, welnu, meer literair van aard. Meer verhalend ingesteld.' (+)

Artikelen met een 'plus'-teken zijn vrij toegankelijk voor abonnees van de Volkskrant. Geen abonnee? Geen nood, hier kunt u de Volkskrant twee weken proberen voor slechts vijf euro. Zonder verplichtingen.

Wilt u 's avonds bericht krijgen als de tien artikelen uit de krant van morgen klaarstaan? Klik in de Volkskrant-app op het silhouet rechtsboven en kies instellingen. Daar kunt u zich aanmelden voor onze berichtgeving.

Een Ragdoll. Beeld Thinkstock
Een Ragdoll.Beeld Thinkstock

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden