Alvast tien artikelen uit de krant van morgen

Elke avond om 22.00 uur op Volkskrant.nl: alvast tien artikelen uit de krant van morgen. Met vandaag: de vuurwapengevaarlijke Ali Benhadi is nog altijd voortvluchtig, het eerste woonwagenfestival en de geheel verlamde Wim Tusveld geeft zijn leven een 9 op de schaal van geluk; hoe kan dat?

Het festival
Het festival "Samen op Reis" , georganiseerd door woonwagenbewoners, wil de gewone burger kennis laten maken met de woonwagencultuur.Beeld Marcel van den Bergh/de Volkskrant

Nog altijd voortvluchtig

De volgens de politie vuurwapengevaarlijke Ali Benhadi (23), telg uit een beruchte Amsterdamse criminele familie, is al bijna twee weken spoorloos. Op 14 juli ontsnapte Benhadi uit een psychiatrische kliniek in Den Dolder, waar hij werd behandeld voor verward en agressief gedrag.

De politie deed invallen in meerdere woningen in Amsterdam-West. Benhadi was daar volgens hen niet meer aanwezig. Beeld ANP
De politie deed invallen in meerdere woningen in Amsterdam-West. Benhadi was daar volgens hen niet meer aanwezig.Beeld ANP

Wegenwacht

Het zijn de drukste weken van het jaar voor de ANWB Wegenwacht. 'Je komt overal: op kleine boerencampings en enorme terreinen, in afgelegen dorpjes, bij prachtige vakantievilla's en op naturistencampings. Ik zie veel meer van het land dan tijdens mijn eigen vakanties.' (+)

Emile Platteschor (rechts)van de Wegenwacht in Frankrijk. Beeld Susanne Geuze
Emile Platteschor (rechts)van de Wegenwacht in Frankrijk.Beeld Susanne Geuze

Woonwagenfestival

Dit weekend werd voor het eerst het woonwagenfestival 'Samen op reis' georganiseerd in Zeewolde. 'We hadden vijfhonderd bezoekers verwacht. Maar als je de hele dag code rood, code oranje hoort, dan komt je niet', zegt organisator Tonny Pruijmboom (34), terwijl de regen tegen zijn tent slaat. (+)

Het interieur van een woonwagen op het festival. Beeld Marcel van den Bergh/de Volkskrant
Het interieur van een woonwagen op het festival.Beeld Marcel van den Bergh/de Volkskrant

Chris Froome

De gele trui van Chris Froome hing zaterdag even aan een zijden draadje, schrijft Marije Randewijk in het Commentaar. Tot opluchting van velen.

Chris Froome. Beeld getty
Chris Froome.Beeld getty

Locked-in

Wim Tusveld is geheel verlamd. Hij heeft het locked-insyndroom (LIS). Toch geeft hij zijn leven een 9 op de schaal van geluk. Hoe kan dat? Een studie werpt nieuw licht op de beleving van deze ziekte.

Wim Tusveld. Beeld Kiri Pruntel
Wim Tusveld.Beeld Kiri Pruntel

Obama in Kenia

'Genoeg is genoeg.' Met die simpele zin vatte Barack Obama, de naar eigen zeggen 'eerste Keniaans-Amerikaanse president' van de VS, zondag zijn bezoek aan het land van zijn vader samen. Hij wil Kenia en Afrika voor de moderniteit laten kiezen. 'Dat iets een traditie is, betekent nog niet dat het goed is.' In zijn speech veroordeelde de Amerikaanse president de genitale verminking van vrouwen en stelde hij dat er geen excuus is om vrouwen als tweederangsburgers te behandelen.

President Obama begroet de menigte na een speech in de Safaricom Indoor Arena in Nairobi in Kenia. Beeld AFP
President Obama begroet de menigte na een speech in de Safaricom Indoor Arena in Nairobi in Kenia.Beeld AFP

Rijke bewerking

'Much Ado' stond eerder op Oerol en ging dit weekend in première in het amfitheater van het Amsterdamse Bos. Vermakelijk, testosteron spat in het rond. Bindervoet en Schenk leveren een originele, rijke bewerking af, waarnaar het goed luisteren is. Volkskrantrecescent Karin Veraart geeft drie sterren.

Much Ado About Nothing in het Amsterdamse bos. Beeld Io Cooman
Much Ado About Nothing in het Amsterdamse bos.Beeld Io Cooman

11 september

Het Witte Huis op 11 september 2001: zorgelijke gezichten, veel getelefoneer, vergadertafels, notitieblokken, flesjes mineraalwater, koffiekannen, sandwiches, koekjes, het onvermijdelijke blikje cola en zelfs een geeuw. De banaliteit van de historie. Maar laat niemand zich vergissen. In beeld: de plek waar de wissels werden gezet voor de eerste oorlog van de 21ste eeuw.

Bloeddruk

Bij een toenemende temperatuur daalt de bloeddruk. Vooral bij ouderen is dit effect van temperatuur aanwezig, laat onderzoek van Stichting Sanquin Bloedvoorziening zien. Dat schrijven de onderzoekers in vakblad Journal of the American Society of Hypertension. Het idee dat temperatuur van invloed is op de bloeddruk hing al langer in de lucht, maar echt hard gemaakt was het nog niet.

null Beeld ANP
Beeld ANP

Inpakken

De definitie van vakantie voor Volkskrantverslaggeefster Sterre Lindhout tijdens haar jeugd? 'Het verplaatsen van het, op het huis zelf na, volledige huishouden naar een huis in Zwitserland of Noord-Italië.' Van een Thunderbirdseiland tot een knuffelpaard, alles moest mee naar de vakantiebestemming. (+)

Artikelen met een 'plus'-teken zijn vrij toegankelijk voor abonnees van de Volkskrant. Geen abonnee? Geen nood, hier kunt u de Volkskrant twee weken gratis proberen. Zonder verplichtingen.

null Beeld Thinkstock
Beeld Thinkstock

Volkskrant Select

Volkskrant Select als aparte app houdt op te bestaan. Maar niet getreurd: de liefhebber kan nog altijd om tien uur 's avonds een voorproefje van de krant krijgen.

null Beeld ANP
Beeld ANP
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden